Menu
Koninklijke onderscheiding voor Nic van Holstein

Nic van Holstein is donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de koninklijke onderscheiding voor zijn omvangrijke vrijwilligerswerk in de Scouting en in de politiek. Van Holstein is momenteel als penningmeester-secretaris verbonden aan Scouting Nederland, de jeugd en jongerenorganisatie die jongens en meisjes via verschillende speltakken uitdaagt zich persoonlijk te ontwikkelen.

Hoog bezoek
Van Holstein kreeg het nieuws over zijn benoeming in de ridderorde thuis te horen van burgemeester Jan Brenninkmeijer van de Brabantse gemeente Waalre. Die kwam donderdag in eigen persoon langs om de versierselen te komen opspelden. De Vakcentrale voor Professionals (VCP) heeft bij monde van bestuurder Bob van der Wal met grote trots kennisgenomen van het nieuws en wil haar voorzitter van harte gelukwensen met de koninklijke onderscheiding.

Scouting
Sinds 1999 bekleedt Nic van Holstein (44) diverse functies voor Scouting Johannes Vianney in Eindhoven. Hij is sinds 2012 verantwoordelijk voor de financiën van de landelijke vereniging Scouting Nederland en Scouting Nederland Fonds. Van Holstein wordt geroemd als ‘vrijwilliger die voor de jeugd en jongeren, de normen en de waarden van de Scouting uitdraagt’. In de periode 2000-2008 is Nic van Holstein bestuurslid geweest van de CDA Waalre. Daar leverde hij als secretaris zijn bijdrage aan het goed functioneren van het bestuur van de gemeentelijke afdeling.

Leerzame omgeving
Scouting Nederland is met meer dan 100.000 leden de grootste jongerenorganisatie van Nederland. Scouting biedt haar (jeugd-)leden, ongeacht culturele achtergrond, afkomst, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame omgeving, met sport, spel, buitenleven, samenwerken en samenzijn. Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.

Laatste nieuws

VCP-voorzitter Nic van Holstein bezoekt Chemelot

10 april 2024

VCP-voorzitter Nic van Holstein bezoekt Chemelot

Week van de Overgang: Maak Werk van Gezondheid en Welzijn

10 april 2024

Week van de Overgang: Maak Werk van Gezondheid en Welzijn

VCP bestaat 10 jaar en 50 jaar

10 april 2024

VCP bestaat 10 jaar en 50 jaar

Meer nieuws