Menu
Koolmees: geen wettelijke basis Pensioenlabel

VCP Young Professionals vindt het jammer dat minister Koolmees het zogeheten Pensioenlabel geen wettelijke basis wil geven. De jongerenorganisatie van de VCP had het voorstel eerder dit jaar gelanceerd, waarmee werknemers in een oogopslag kunnen zien of een pensioenregeling al dan niet voldoet. “Wij zullen het label de komende weken onder de aandacht blijven brengen van de Tweede Kamerfracties, in de aanloop naar het Algemeen Overleg op 1 december”, zegt pensioenwoordvoerder Anne Buningh van VCP YP.

Arbeidsvoorwaarde

Met het Pensioenlabel in de hand kunnen werknemers besluiten of ze voor een bepaalde werkgever kiezen of juist niet. Net zoals bij een energielabel kunnen ze eenvoudig zien of de arbeidsvoorwaarde pensioen er goed is geregeld. Koolmees laat in een brief aan de Tweede Kamer weten die insteek te mager te vinden omdat in zijn optiek ook andere arbeidsvoorwaarden een rol spelen. Hij wijst verder op het bestaan van de Pensioenvergelijker, dat al in een behoefte zou voorzien.

Helderheid

Tijdens een debat over het Pensioenakkoord stelden verschillende Kamerfracties vragen over het voorstel van VCP YP. “Wij zijn blij dat het idee toen is opgepakt. Het Pensioenlabel voorziet naar onze overtuiging in een behoefte, mensen willen nou eenmaal helderheid. De Pensioenvergelijker wordt nauwelijks gebruikt, maar is daarnaast ook een complexe tool waar je allerlei gegevens van de regeling voor moet hebben. Pensioen is van zichzelf al ingewikkeld genoeg en je gunt iedereen inzicht in deze arbeidsvoorwaarde.”

Laatste nieuws

Jongeren en stress: succesvol webinar VCP Young Professionals

26 november 2020

Jongeren en stress: succesvol webinar VCP Young Professionals

Driehoek 3D trofee voor Zuyderland ziekenhuis Limburg

25 november 2020

Driehoek 3D trofee voor Zuyderland ziekenhuis Limburg

Anne Buningh

20 november 2020

‘Let op risico’s voor jongeren in nieuwe pensioenstelsel’

Meer nieuws
Naar boven