Menu
Live-gang informatieplatform Pensioenakkoord voor en door professionals

Het vernieuwde pensioenstelsel betekent de komende jaren een grote verandering voor iedereen: voor deelnemers maar ook voor sociale partners en pensioenprofessionals die in de pensioensector actief zijn. Zij moeten de nieuwe pensioenregelingen gaan vormgeven en uitvoeren. Welke stappen zijn daarvoor nodig, wanneer gebeurt wat, en hoe helpen we elkaar bij deze transitie? Dat en meer vinden we straks op het nieuwe informatieplatform dat is opgezet voor en door professionals in de sector. Op 13 januari 2022 gaat het platform live. Professionals die daar bij willen zijn, kunnen zich hier aanmelden.

Objectieve informatie

Het informatieplatform is ontwikkeld door SZW, in samenwerking met de Stichting van de Arbeid. Naast algemene informatie vanuit SZW bevat het platform stappenplannen van de Stichting van de Arbeid, tijdslijnen en antwoorden op de belangrijkste vragen over het nieuwe pensioenstelsel, dat in 2027 ingaat. Het doel is het overzichtelijk aanbieden van objectieve informatie op maat aan verschillende partijen, zoals werknemers- en werkgeversorganisaties en pensioenuitvoerders. De informatie op het platform zal de komende jaren regelmatig worden aangevuld en geactualiseerd. Neem als professional dan ook geregeld een kijkje op deze website.

Uitdagingen en verrassingen

Het event op 13 januari duurt van 13.00 uur tot 16.15 uur en staat ten eerste in het teken van het platform zelf. Ook is er aandacht voor uitdagingen die de uitvoering van het vernieuwde pensioenstelsel met zich meebrengt. Vanuit verrassende invalshoeken wordt bekeken hoe we die samen kunnen aangaan.

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link. Na uw aanmelding krijgt u een bevestiging in de mail. Begin december ontvangt u meer informatie over het programma.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws