Menu
Lockdown: kabinet breidt steunpakket uit

Het kabinet heeft in verband met de verzwaarde lockdown een uitbreiding aangekondigd van het steun- en herstel pakket. Het gaat onder meer om een vergoeding van de reiskosten en kinderopvang, maatregelen die voor werknemers belangrijk zijn en waar de VCP in het overleg met het kabinet op had aangedrongen. Verder is het loket voor een vergoeding van de loonkosten heropend.

Reiskosten

Vaste reiskosten worden ook tot 1 februari nog onbelast vergoed, ook al worden die door het thuiswerken niet meer (volledig) gemaakt. Voorwaarde is wel dat het vaste vergoedingen betreft die al voor 13 maart 2020 golden. De VCP gaat graag het gesprek aan met het kabinet over de periode na 1 februari.

Kinderopvang

Net als in het voorjaar krijgen ouders een tegemoetkoming voor de kosten voor kinderopvang. Deze tegemoetkoming is vergelijkbaar met de eerdere regeling en geldt voor ouders met kinderopvangtoeslag, voor ouders met gemeentelijke regelingen en ouders zonder een van beide.

Loonkosten

Het loket voor loonkostenvergoeding is in verband met de nieuwe lockdown heropend van dinsdag 15 december tot en met 27 december. Ondernemers kunnen via de zogeheten NOW-regeling (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid) een groot deel van hun loonkosten vergoed krijgen als ze verwachten ten minste 20% omzet te verliezen.

Laatste nieuws

Nic van Holstein persfoto

21 januari 2021

Zorgen over belasting van ouders ondanks uitbreiding steun

Formulier: wat doet uw netto-inkomen deze maand?

21 januari 2021

Formulier: wat doet uw netto-inkomen deze maand?

AOW

21 januari 2021

Meldpunt voor koopkracht werkenden en gepensioneerden

Meer nieuws
Naar boven