Menu
Lockdown: kabinet breidt steunpakket uit

Het kabinet heeft in verband met de verzwaarde lockdown een uitbreiding aangekondigd van het steun- en herstel pakket. Het gaat onder meer om een vergoeding van de reiskosten en kinderopvang, maatregelen die voor werknemers belangrijk zijn en waar de VCP in het overleg met het kabinet op had aangedrongen. Verder is het loket voor een vergoeding van de loonkosten heropend.

Reiskosten

Vaste reiskosten worden ook tot 1 februari nog onbelast vergoed, ook al worden die door het thuiswerken niet meer (volledig) gemaakt. Voorwaarde is wel dat het vaste vergoedingen betreft die al voor 13 maart 2020 golden. De VCP gaat graag het gesprek aan met het kabinet over de periode na 1 februari.

Kinderopvang

Net als in het voorjaar krijgen ouders een tegemoetkoming voor de kosten voor kinderopvang. Deze tegemoetkoming is vergelijkbaar met de eerdere regeling en geldt voor ouders met kinderopvangtoeslag, voor ouders met gemeentelijke regelingen en ouders zonder een van beide.

Loonkosten

Het loket voor loonkostenvergoeding is in verband met de nieuwe lockdown heropend van dinsdag 15 december tot en met 27 december. Ondernemers kunnen via de zogeheten NOW-regeling (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid) een groot deel van hun loonkosten vergoed krijgen als ze verwachten ten minste 20% omzet te verliezen.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws