Menu

De VCP is blij dat de meeste werknemers er dit jaar financieel op vooruitgaan. Uit berekeningen van salarisstrookverwerker ADP blijkt dat de grootste stijging zich voordoet bij mensen die bruto 1750 euro verdienen. Mensen met een middeninkomen blijven achter en dat is zorgelijk, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Koopkracht middengroepen blijft achter
Volgens de Van Holstein heeft het kabinet wel maatregelen genomen om de koopkracht te verbeteren, maar de middengroepen merken hier nog weinig van, en dat terwijl zij tijdens de crisis de grootste klappen kregen. ‘Sluipenderwijs zijn de lasten voor de middengroepen verzwaard. Hun besteedbaar inkomen en pensioen staan onder druk.’

Hogere ziektekosten
De netto salarissen stijgen doordat werknemers in 2017 iets minder belasting betalen, meldt ADP. Maar in veel gevallen houden zij toch minder over door de stijging van de ziektekostenpremies. Mensen met een minimumloon (1.552 euro per maand) gaan er netto 15 euro op vooruit. Bij werknemers met een modaal salaris (2855 euro) bedraagt de stijging 3 euro.

Laatste nieuws

Nic van Holstein

27 februari 2024

In gesprek met Nic van Holstein: De poort naar politiek Den Haag

Arbeidsmarkt diversiteit architect

22 februari 2024

Meer werknemers bouwen pensioen op!

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

20 februari 2024

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

Meer nieuws