Menu
Maand van de medezeggenschap – vul de poll in

November is de ‘Maand van de Medezeggenschap’. Deze maand is er om aandacht te vragen voor de belangrijke positie die medezeggenschap inneemt in vele organisaties. Verschillende partijen uit de medezeggenschap organiseren workshops en/of sessies of andere activiteiten. De VCP houdt een poll onder leden van aangesloten organisaties die actief zijn in medezeggenschap binnen hun organisatie.

Stand van zaken medezeggenschap

De VCP houdt in het kader van de maand van de medezeggenschap graag een poll onder haar leden om te bekijken hoe het ervoor staat met de medezeggenschap bezien vanuit de professionals die actief zijn op het gebied van medezeggenschap en zijn aangesloten bij de organisaties van de VCP. Dit om belangrijke signalen mee te kunnen nemen naar de SER CBM-commissie die zich bezighoudt met het bevorderen van de medezeggenschap.

Doe mee

Ben jij een mz-professional, actief binnen de personeelsvertegenwoordiging of de OR en gelieerd aan één van de VCP-aangesloten organisaties? Dan willen we jou vragen mee te werken en enkele minuten tijd te nemen om deze poll in te vullen.

Strategische medezeggenschap bij de SER

Verder organiseert de SER-Commissie Bevordering Medezeggenschap (CBM) op 15 november van 14.30 uur tot 16.00 uur een online-bijeenkomst bij de SER over strategische medezeggenschap onder leiding van prof. mr. Evert Verhulp, hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam en voorzitter van de CBM. De bijeenkomst zou aanvankelijk live zijn, maar in verband met corona is daarvan afgezien.

Mr. dr. Loe Sprengers, advocaat bij Sprengers Advocaten, en mr. Inge Brakman, bestuurder en toezichthouder van o.a. DSM NL en Shell NL, delen dan hun kennis en ervaringen over het overleg op strategisch niveau tussen or, bestuurder en RvC/RvT.

Er wordt onder andere ingegaan op:
– Wat is het belang van strategische medezeggenschap voor een or en voor een bestuurder? En wat houdt dat concreet in?
– Hoe wordt de or een orgaan waar men niet omheen kan in het overleg?
– Welke juridische middelen staat een or daarbij tot zijn beschikking? En hoe die te gebruiken?
– Wat is het belang van procederen en jurisprudentie daarbij?
– Hoe om te gaan met andere organen binnen de onderneming bij invulling van de taak als or?
– Hoe kijkt een bestuurder en RvC/RvT tegen strategische medezeggenschap aan?

Het is een interactieve middag voornamelijk interessant voor juristen en beleidsmedewerkers, maar zeker ook interessant voor OR’en, HR, bestuurders en toezichthouders. Meld je aan via: cbm@ser.nl.

Hopelijk tot 15 november!

 

Laatste nieuws

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

Meer nieuws