Menu
Manifestatie tegen het leenstelsel: 14 november a.s.

Op 4 en 5 november loodst minister Bussemaker het wetsvoorstel voor het leenstelsel met een sneltreinvaart door de Tweede Kamer. Zorgen van de Raad van State en veertien landelijke organisaties over dit wetsvoorstel worden niet meegenomen. Vandaar dat de VCP Young Professionals samen met andere (studenten)organisaties, onder de noemer ‘Stop Het Leenstelsel’, op 14 november a.s. een manifestatie organiseert op het Malieveld in Den Haag.

Dit leenstelsel zal de toegankelijkheid van het hoger onderwijs belemmeren. Ook worden jongeren gestimuleerd om zich in de schulden te steken. De kosten voor studeren komen, opnieuw, bij de middengroepen te liggen. Daarnaast stijgen de kosten voor ouders met studerende kinderen nog meer. Uiteindelijk creëert dit leenstelsel een nieuwe belasting op kennis.
Met dit breed gedragen protest tegen dit leenstelsel wil ‘Stop Het Leenstelsel’ de partijen VVD, PvdA, D66 en GroenLinks oproepen van dit leenstelsel af te zien. De VCP Young Professionals vraagt daarom aandacht voor de manifestatie op 14 november a.s. Meer informatie over de manifestatie is te vinden op www.stophetleenstelsel.nl en www.facebook.com/stopleenstelsel.

Laatste nieuws

Aleid Ringelberg benoemt als vice-voorzitter VCP

24 november 2022

Aleid Ringelberg benoemt als vice-voorzitter VCP

VCP geschokt over nieuwste cijfers corona schoolachterstand

18 november 2022

VCP geschokt over nieuwste cijfers corona schoolachterstand

VCP content over degelijke Kamerbehandeling Pensioenwet

17 november 2022

VCP content over degelijke Kamerbehandeling Pensioenwet

Meer nieuws
Naar boven