Menu
Aanmelden PensioenLab

Vanaf januari 2023 start een nieuwe ronde van het PensioenLab. Tijdens dit project zetten jongeren zich actief in voor een toekomstbestendig pensioenstelsel. ‘Het is belangrijk dat jongeren zich bemoeien met de pensioendiscussie en hun stem laten horen, zeker gezien de transitie naar een nieuw pensioenstelsel’, zegt Sacha Heemskerk, bestuurslid Stichting PensioenLab. Aanmelden kan tot en met 1 januari 2023 via deze link of de QR-code bij de afbeelding.

Stem van jongeren
Het doel van PensioenLab is om jongeren een stem te geven in de pensioendiscussie. Jongeren gaan gedurende een paar maanden aan de slag met interessante pensioenvraagstukken. Zij krijgen hierbij alle ruimte om hun kennis, vaardigheden en creativiteit in te zetten om tot een goed advies te komen. Op 11 mei 2023 presenteren de jongeren het advies zelf aan de pensioensector.

Diversiteit
PensioenLab maakt zich hard om een diverse groepen jongeren aan te spreken. Daarom is er voor gekozen om op verschillende momenten in te kunnen stromen. Er zijn al twee groepen van start gegaan en in januari volgt een nieuw instroommoment. Door verschillende instapmomenten van diverse tijdsduur, hopen we een bredere groep jongeren aan te spreken. En na het succes van vorig jaar, zal ook dit jaar een groep MBO-studenten zich buigen over het thema pensioen.

Stichting PensioenLab
Stichting PensioenLab is opgericht door VCP Young Professionals, CNV Jongeren en FNV Young & United. PensioenLab wil meer jongeren enthousiast maken voor een plek in een pensioenfondsbestuur of een verantwoordingsorgaan en een stem geven in het pensioendebat. Meer informatie over de projecten en de werving vind je op de website van PensioenLab.

Laatste nieuws

Nic van Holstein

27 februari 2024

In gesprek met Nic van Holstein: De poort naar politiek Den Haag

Arbeidsmarkt diversiteit architect

22 februari 2024

Meer werknemers bouwen pensioen op!

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

20 februari 2024

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

Meer nieuws