Menu
jongeren

Het PensioenLab geeft jongeren de mogelijkheid om vernieuwing en verandering in de pensioensector teweeg te brengen. Wil jij je met andere jongeren een paar maanden écht verdiepen in een pensioenvraagstuk en jouw advies presenteren aan de sector? Meld je dan nu aan!

PensioenLab 2.0

Een nieuw jaar, een nieuwe aanpak. De vraagstukken worden vanuit verschillende disciplines behandeld, namelijk klimaat, communicatie, bestuur & politiek en economisch & financieel. Deze thema’s zijn actueel en direct verbonden met pensioen. Pensioen is meer dan alleen geld voor later of niet meer hoeven werken. Studeer jij of ben je werkzaam in sectoren als het onderwijs, dienstverlening, de zorg, communicatie, de agrarische sector of financiën? Dan zijn wij op zoek naar jou! Pensioenkennis is niet vereist.

Over het traject

Vanaf oktober ga je met een groep jongeren werken aan een advies. De tijdsbesteding is ongeveer 2 uur per week. Er worden drie online workshops georganiseerd: basiskennis pensioenen, leren innoveren met de DesignThinking methode en mediatraining met do’s & don’ts. Je krijgt de kans om het eindadvies te presenteren aan de pensioensector. Meer informatie en aanmelden kan hier of door een mail te sturen naar info@pensioenlab.nl. Aanmelden kan tot en met 9 september.

Stichting PensioenLab

Stichting PensioenLab is opgericht door VCP Young Professionals, CNV Jongeren en FNV Young & United. Naast het project PensioenLab is er een Academie om jongeren op te leiden tot pensioenfondsbestuurder en te voorzien van kennis over pensioenen door middel van masterclasses. Het doel van Stichting PensioenLab is jongeren enthousiast maken voor een plek in een pensioenfondsbestuur of een verantwoordingsorgaan en een stem geven in het pensioendebat.

Laatste nieuws

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

De Participatiewet schiet tekort, fundamentele verbeteringen nodig

14 mei 2024

De Participatiewet schiet tekort, fundamentele verbeteringen nodig

Meer nieuws