Menu

Aandacht voor een gezonde leefstijl betekent werknemers die fitter zijn, beter presteren en meer zin hebben in hun werk. “Dit is van groot belang om te kunnen werken tot 67 jaar”, aldus MHP-duovoorzitter Bob van der Wal. Mensen besteden immers veel tijd aan werken en hier valt nog een hoop winst te behalen ten aanzien van het bevorderen van een gezonde leeftijd. Vaak zijn er wel faciliteiten aanwezig maar maken werknemers hiervan nog onvoldoende gebruik.

Om dit te stimuleren hebben de partners van het Convenant Gezond Gewicht, waaronder de MHP, programma’s, tips en tools ontwikkeld. Het Convenant Gezond Gewicht is een uniek samenwerkingsverband van in totaal 26 partijen afkomstig van (rijks- en lokale) overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, die zich gezamenlijk inzetten de stijgende trend van overgewicht en obesitas om te buigen in een daling. De programma’s, tips en tools zijn nu samengebracht in de menukaart ‘De Gezonde Werkvloer’.

De menukaart levert werknemers een basispakket van eenvoudige activiteiten voor voeding, bewegen en sport. Op een laagdrempelige en praktische manier kan men aan de slag gaan met het bevorderen van een gezonde leefstijl op de werkvloer. De activiteiten zijn in de menukaart kort beschreven, u kunt doorlinken of de informatie downloaden. Voor de menukaart, ga naar: http://www.convenantgezondgewicht.nl/activiteiten/werk/menukaart_de_gezonde_werkvloer

Laatste nieuws

Aleid Ringelberg benoemt als vice-voorzitter VCP

24 november 2022

Aleid Ringelberg benoemt als vice-voorzitter VCP

VCP geschokt over nieuwste cijfers corona schoolachterstand

18 november 2022

VCP geschokt over nieuwste cijfers corona schoolachterstand

VCP content over degelijke Kamerbehandeling Pensioenwet

17 november 2022

VCP content over degelijke Kamerbehandeling Pensioenwet

Meer nieuws
Naar boven