Menu

Culemborg, 20 februari 2010
Pb 0220-2

MHP in reactie op val kabinet:
Laat kiezer zich nu uitspreken over AOW, pensioenen en ontslagvergoedingen

“Nu kunnen de kiezers zich uitspreken over omstreden dossiers als de verhoging van de AOW-leeftijd, beperking van de pensioenopbouw en de limitering van de ontslagvergoeding”, aldus MHP-voorzitter Richard Steenborg, in een eerste reactie op de val van het kabinet deze nacht.

Het is gebruikelijk dat een demissionair kabinet omstreden wetgeving laat liggen tot een volgend kabinet. Dat geldt volgens de MHP dan zeker voor de verhoging van de AOW-leeftijd en de leeftijd voor het aanvullend pensioen naar 67 jaar. In de verkiezingsprogramma’s van de drie coalitiepartijen stond immers letterlijk dat de AOW-leeftijd op 65 jaar zou blijven, en het kabinetsvoorstel is daarom meer dan omstreden. “Het kan dan niet anders, dan dat de kiezer zich hierover nu wel kan uitspreken”, aldus Steenborg.

Een ander omstreden voorstel is de limitering van de ontslagvergoeding op een jaarsalaris voor werknemers die meer dan €75.000 verdienen. De Raad van State had het kabinet geadviseerd dit wetsvoorstel niet naar de Tweede Kamer te sturen, omdat het juridisch en maatschappelijk aan alle kanten rammelt. Ook dit is in ieder geval een wetsvoorstel dat nu van tafel moet volgens de MHP.

Richard Steenborg betreurt het overigens dat dit kabinet geen vuist heeft weten te maken om de economische crisis aan te pakken. “Het is eigenlijk te gek voor woorden dat de coalitiepartijen meer bezig zijn geweest om elkaar de tent uit te vechten. Er was geen echte visie. Dit moest er een keer van komen. Maar triest is het wel, want juist in deze economische crisis moet een sterk kabinet aan het roer zitten.”, aldus Steenborg. 

Laatste nieuws

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

19 juni 2024

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

19 juni 2024

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Meer nieuws