Menu

Culemborg, 1 februari 2012
Pb 0201-01

MHP: Jongeren met een arbeidshandicap de dupe

“Het is onbegrijpelijk dat we als welvarend land mensen die al vanaf vroege leeftijd te maken hebben met een handicap, zo in de kou zetten”, aldus MHP-bestuurder Eddy Haket in reactie op het vandaag verschenen wetsvoorstel Werken naar vermogen.

Volgens de MHP is het een goede zaak dat erkend wordt dat veel mensen met een beperking, gewoon de capaciteit hebben om op de arbeidsmarkt te participeren. Het is volgens de MHP echter een illusie om te denken dat mensen werk vinden, als ze maar gekort worden op hun uitkering. Probleem is namelijk niet dat deze mensen niet willen werken, maar dat zij onvoldoende werk krijgen aangeboden. De grootste kritiek van de MHP is dan ook dat het wetsvoorstel fors bezuinigt zonder dat de kansen van arbeidsgehandicapten op een baan verbeteren.

De zogenaamde ‘loonsuppletie’, om werkgevers financieel te prikkelen wel mensen in dienst te nemen, is nog een lichtpuntje in het wetsvoorstel. De MHP vreest echter dat, zeker in een tijd van economische crisis, de meeste wajongeren geen enkele kans op een baan zullen hebben.

“Met deze wet maken we een forse val op de ladder van meest welvarende en beschaafde landen”, aldus Haket.

Laatste nieuws

Pensioenbedrag ineens wederom uitgesteld

24 januari 2023

Pensioenbedrag ineens wederom uitgesteld

Commissiedebat pensioenonderwerpen in Tweede Kamer

18 januari 2023

Commissiedebat pensioenonderwerpen in Tweede Kamer

Pensioenblog: Fabian Ouwehand VCP Young Professionals pensioenwoordvoerder

10 januari 2023

Pensioenblog: Fabian Ouwehand VCP Young Professionals pensioenwoordvoerder

Meer nieuws
Naar boven