Menu

Culemborg, 5 juni 2007
Pb 0605-09

MHP noemt schrappen limiet ozb ‘onlogisch’
De vakcentrale MHP noemt het vrijlaten van de onroerendezaakbelasting (ozb) ‘onlogisch’ en ‘onverstandig’. “Het loslaten van de limiet leidt tot forse lastenverzwaring voor huiseigenaren, terwijl daar niets tegenover staat”, aldus MHP-voorzitter Ad Verhoeven.

Evenals de Vereniging Eigen Huis houdt hij er rekening mee dat door deze maatregel, die 1 januari 2008 moet ingaan, de ozb-lasten vooral in middelgrote en kleinere gemeente met zo’n 30 tot 40% kunnen stijgen. ‘’In deze gemeenten is het eigen woningbezit groter dan in grotere gemeenten. Dus wellicht een ongebreidelde stijging van de ozb is een prachtige melkkoe voor kleinere gemeenten om de begroting sluitend te maken. “

De MHP-voorzitter plaatst vraagtekens bij de toezegging van het rijk om in te grijpen als de lasten voor de burger uit de hand lopen. “Daar geloof ik op voorhand niets van”, aldus Verhoeven. “De nieuwe maatregel brengt veel gemeenten in de verleiding de ozb fors op te schroeven. Dat noem ik de kat op het spek binden.”

Hij wijst er tenslotte op dat het vorige kabinet een rem heeft gezet op de jarenlange forse stijgingen van het eigenaarsdeel van de ozb door een maximum in te voeren. “Dit kabinet is een paar maanden aan de gang en maakt hier weer een eind aan. Dit kan men onmogelijk een consistent beleid noemen. Over betrouwbaarheid van de politiek gesproken”, aldus Verhoeven.

 

Laatste nieuws

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

12 juni 2024

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

Volgende stap in RVU-actie politie

11 juni 2024

Volgende stap in RVU-actie politie

Meer nieuws