Menu

Culemborg, 24 november 2009

MHP ondertekent convenant Gezond Gewicht

Op 23 november jl. heeft voorzitter Richard Steenborg namens de MHP op de zogenaamde Nationale Balans Top het convenant Gezond Gewicht ondertekend.

Doel is om overgewicht tegen te gaan en mensen vitaler te maken. Tijdens de bijeenkomst werd een terugblik gegeven op vijf jaar Convenant Overgewicht en werden de plannen vanaf 1 januari 2010 gepresenteerd.

Uit het eindrapport van het Convenant blijkt dat het aantal volwassenen met overgewicht zich stabiliseert op 52% voor mannen en 41% voor vrouwen. Er is dus nog een lange weg te gaan. Afgezien van de maatschappelijke kosten van overgewicht en obesitas (die op meer dan 3 miljard euro per jaar worden geraamd), ondervinden mensen zelf de gevolgen hiervan vanwege allerlei gezondheidsklachten.

De MHP vindt dat overgewicht ook bespreekbaar moet worden gemaakt op de werkplek. Via een goed personeelsbeleid kan in samenspraak met een ondernemingsraad hieraan invulling worden gegeven. Niet om mensen te stigmatiseren, wel om de werkomgeving gezonder te maken (zoals gezonde voeding in de kantine en bedrijfsfitness). Goede werkomstandigheden kunnen bijdragen aan de vitaliteit van werknemers. En hierdoor is de kans groter dat mensen langer kunnen en willen doorwerken.

Laatste nieuws

Gesprekken over verlenging Regeling Vervroegd Uittreden vastgelopen

8 december 2023

Gesprekken over verlenging Regeling Vervroegd Uittreden vastgelopen

Uitnodiging bijeenkomst werk en mantelzorg

6 december 2023

Uitnodiging bijeenkomst werk en mantelzorg

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Meer nieuws