Menu

14-05-2008

MHP steunt pleidooi De Unie voor aanpassing kilometervergoeding

Onlangs heeft de vakbond De Unie, aangesloten bij de vakcentrale MHP, een pleidooi gehouden om de fiscaal vrijgestelde kilometervergoeding te verhogen van € 0,19 naar € 0,22 per kilometer. Ook de andere bonden aangesloten bij de MHP, ondersteunen deze oproep.

De MHP vindt het niet te verkopen dat werknemers geld moeten meebrengen om op en neer te kunnen reizen naar hun werk. De meeste cao-afspraken over de kilometervergoeding sluiten aan bij de fiscale vergoeding van € 0,19. Dit betekent dat het de overheid nauwelijks geld zal kosten als die vergoeding wordt opgehoogd. Het argument dat een ophoging van de kilometervergoeding meer mensen in de auto jaagt, gaat volgens de MHP ook niet op. Ook werknemers die gebruik maken van het openbaar vervoer kunnen kiezen voor de hogere kilometervergoeding. Daarmee wordt het openbaar vervoer dus niet ontmoedigd.
De MHP heeft met waardering vernomen dat ook MKB-Nederland en een aantal politieke partijen voorstander van een hogere kilometervergoeding zijn, nu de brandstofprijzen aan de benzinepomp, mede door het stapelen van o.a. accijnzen, opcenten en toeslagen een recordhoogte hebben bereikt.

Download hier: Systeemfout fiscus met kilometervergoeding dupeert twee miljoen werknemers

Laatste nieuws

Advies Commissie Parameters is er eindelijk, nu de impactberekeningen nog

1 december 2022

Advies Commissie Parameters is er eindelijk, nu de impactberekeningen nog

Kort verslag debat Begroting SZW

1 december 2022

Kort verslag debat Begroting SZW

Prioriteiten voor de begroting SZW

29 november 2022

Prioriteiten voor de begroting SZW

Meer nieuws
Naar boven