Menu

ANP, zondag 22 februari 2009 16:52

MHP: Verkeerde moment voor AOW-discussie

RIJSWIJK (ANP) – Een verhoging van de AOW-leeftijd wijst de vakcentrale voor middengroepen en hoger personeel (MHP) nu af. Het is nu het verkeerde moment om een discussie daarover te beginnen.

Dat zegt MHP-bestuurder Eddy Haket zondag naar aanleiding van een interview met CNV-voorzitter René Paas in De Telegraaf. In het CNV buigt, op voorstel van CNV-Jongeren, een werkgroep zich over de AOW-leeftijd. De werkgroep kijkt daarnaar in de context van vergrijzing, betaalbaarheid van sociale voorzieningen en arbeidsdeelname.

,,Wij wijzen verhoging van de AOW-leeftijd nu gewoon van de hand”, stelt Haket. ,,Het kan later best wel bespreekbaar zijn, maar nu is het het verkeerde moment voor een discussie hierover.” Het kabinet ziet het als een van de opties om de economische crisis te bestrijden. Maar Haket vindt het verkeerd om de crisis aan te grijpen om de AOW-leeftijd te verhogen.

Onwenselijk

Ook de FNV heeft de afgelopen weken herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat een verhoging niet alleen onnodig, maar ook onwenselijk is. De grootste vakcentrale vindt dat het kabinet zich beter kan bezighouden met banen in de industrie en de bouw en met de koopkracht van ouderen.

Overigens vindt ook CNV-voorzitter Paas dat verhoging van de AOW-leeftijd geen oplossing is voor de huidige crisis.

 

Laatste nieuws

VCP-voorzitter Nic van Holstein bezoekt Chemelot

10 april 2024

VCP-voorzitter Nic van Holstein bezoekt Chemelot

Week van de Overgang: Maak Werk van Gezondheid en Welzijn

10 april 2024

Week van de Overgang: Maak Werk van Gezondheid en Welzijn

VCP bestaat 10 jaar en 50 jaar

10 april 2024

VCP bestaat 10 jaar en 50 jaar

Meer nieuws