Menu

29-09-2009

Mr. Richard Steenborg houdt hoop op AOW-advies

De drie vakcentrales in de SER blijven tot het laatst toe proberen tot een sociale oplossing te komen voor de AOW. Dat bleek vanmiddag tijdens een persconferentie in Amsterdam.

In de voorstellen van de vakcentrales wordt de AOW flexibel: mensen kunnen tussen 65 en 70 jaar zelf kiezen wanneer ze hun AOW laten ingaan. Ook met 65 jaar blijft de uitkering op een fatsoenlijke hoogte en gekoppeld aan de stijging van de welvaart. Wie later met AOW gaat, krijgt een iets hogere uitkering.
Door deze keuzevrijheid lossen de vakcentrales ook het probleem op van de zware beroepen: wie dat wil kan altijd met 65 jaar eruit. Bovendien maken ze de AOW toekomstbestendig: in de vakbondsplannen wordt de AOW gekoppeld aan de levensverwachting. Dit voorkomt dat toekomstige generaties met onbetaalde rekeningen komen te zitten.
De drie voorzitters weerspreken berichten als zou het overleg in de SER ‘feitelijk mislukt’ zijn. Agnes Jongerius: ‘Dit is onze uitgestoken hand.’
Morgenavond om middernacht loopt de termijn af waarbinnen de SER met een alternatief kan komen voor het AOW-plan van minister Donner. Die wil de AOW-leeftijd over de hele linie verhogen van 65 naar 67 jaar.

Klik hier voor meer informatie (PDF, 9kB).

Laatste nieuws

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

20 februari 2024

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

economie krapte arbeidsmarkt

19 februari 2024

Stand van de economie: onder de motorkap

Innovatie is nodig voor veiligheid in de luchtvaart

13 februari 2024

Innovatie is nodig voor veiligheid in de luchtvaart

Meer nieuws