Menu
Nieuwe actie voor beter pensioen

De vakbonden VCP, FNV en CNV zijn met tientallen voertuigen in colonne naar Den Haag gegaan in een nieuwe actie voor een beter pensioen. Ze hebben het kabinet een kerstboodschap aangeboden in de vorm van een ultimatum. De bonden willen dat het kabinet meer geld uittrekt om de grote pensioenproblemen op te lossen. De vakbonden hebben hiertoe een brief aan minister Koolmees aangeboden. Ze dreigen met acties in vele sectoren. Werkonderbrekingen en stakingen zijn niet uitgesloten.

Sectorbreed
Het ging om een breed opgezette actie met diverse sectoren. De vakbondscolonne vertrok uit Utrecht en hield op het laatst een snelheid van 66 kilometer per uur. De kerstboodschap met het ultimatum werd rond 14:00 uur aangeboden aan het kabinet bij het Malieveld.

Structureel
De bonden eisen van het kabinet de bereidheid om ook voor de lange termijn geld uit te trekken voor een beter pensioen. Op 13 december legden havenarbeiders en politiemensen al 66 minuten het werk neer in Rotterdam. Vorige maand mislukte het overleg over een nieuw pensioenstelsel tussen vakbonden, kabinet en werkgeversorganisaties.

Geen pech- en gelukgeneraties
De bonden maken zich sterk voor onder meer aanpassingen in de AOW, afschaffing van de RVU boete, een pensioenregeling voor zzp´ers en aanpassing van de financiële spelregels. Verder mogen aanpassingen van het stelsel niet tot pech- en gelukgeneraties leiden en eventuele negatieve gevolgen van een overgang naar een nieuw stelsel moeten direct en voldoende worden gecompenseerd.

Lees hier de volledige brief

Laatste nieuws

VCP-voorzitter Nic van Holstein bezoekt Chemelot

10 april 2024

VCP-voorzitter Nic van Holstein bezoekt Chemelot

Week van de Overgang: Maak Werk van Gezondheid en Welzijn

10 april 2024

Week van de Overgang: Maak Werk van Gezondheid en Welzijn

VCP bestaat 10 jaar en 50 jaar

10 april 2024

VCP bestaat 10 jaar en 50 jaar

Meer nieuws