Menu
Opleiding tot bestuurder pensioenfonds: jongeren, meld je aan!

Wil jij als jongere (20 – 35 jaar) deel uitmaken van een pensioenfondsbestuur? Dan is dit je kans: meld je aan voor de PensioenLab Academie. Daar word je in enkele maanden tijd klaargestoomd om als pensioenfondsbestuurder mee te kunnen praten over de toekomstige oude dag.

Actueel

Pensioen lijkt iets voor later, maar eigenlijk is het heel actueel: beleggen voor je pensioen doe je tenslotte nu, en de nieuwe pensioenwet gaat naar verwachting dit voorjaar naar de Tweede Kamer. Allemaal zaken die ook jongeren aangaan waar jij als toekomstige pensioenfondsbestuurder je stempel op kan drukken.

Stage

De PensioenLab Academie begint in september en wordt verzorgd door opleidingsinstituut SPO. Naast de opleiding ga je een stage doen bij het bestuur van een pensioenfonds en word je gekoppeld aan een mentor waarbij je met al je (praktijk)vragen terecht kunt. Daarnaast neem je deel aan diverse themabijeenkomsten en werkbezoeken.

Aanmelden

Meer informatie over het programma is hier te vinden. Heb je vragen of wil je je nu al aanmelden? Stuur een mail naar academie@pensioenlab.nl, t.a.v. Anne Vermeulen. Aanmelden kan tot en met zondag 24 april door een motivatie en CV mee te sturen. Aan het volgen van de PensioenLab Academie zijn geen kosten verbonden.

Stichting PensioenLab

Stichting PensioenLab is opgericht door VCP Young Professionals, CNV Jongeren en FNV Young & United, met het doel jongeren enthousiast te maken voor een plek in een pensioenfondsbestuur of een verantwoordingsorgaan en een stem geven in het pensioendebat. Bij de Academie volgen jongeren een opleiding tot pensioenfondsbestuurder en via de Kweekvijver bouwen ze kennis op over pensioenen door middel van masterclasses. Via het project PensioenLab kunnen jongeren hun stem laten horen in de pensioendiscussie.

 

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws