Menu
Oproep Stichting van de Arbeid: coronaplan met perspectief

De Stichting van de Arbeid heeft vandaag opgeroepen om te komen tot een houdbaar coronaplan dat niet alleen perspectief biedt voor de korte termijn. De Stichting van de Arbeid wil daarvoor zo snel mogelijk om de tafel gaan met het kabinet. De verklaring komt na de eerdere oproep van de VCP tot herbezinning. Premier Rutte heeft laten weten dat hij bereid is het gesprek voor de lange termijn aan de gaan.

Virus voorlopig onder ons

“Het virus is voorlopig nog onder ons. We hebben een plan nodig om daarmee te leven, zonder steeds weer alles op slot te moeten gooien. Wij steken de hand uit om daar samen met het kabinet aan te gaan werken”, aldus sociale partners. In de Stichting van de Arbeid zijn de werknemersorganisaties FNV, CNV, VCP en ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland vertegenwoordigd.

Perspectief

Vanavond komt het kabinet waarschijnlijk opnieuw met maatregelen die bedrijven en instellingen, werknemers en de gehele samenleving weer keihard raken. De Stichting van de Arbeid vindt dat getroffen ondernemers en werknemers, zoals in de horeca, moeten worden gecompenseerd en ondersteund. Maar minstens zo belangrijk is dat er perspectief komt voor alle Nederlanders, aldus de verklaring.

Laatste nieuws

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

12 juni 2024

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

Volgende stap in RVU-actie politie

11 juni 2024

Volgende stap in RVU-actie politie

Meer nieuws