Menu
Pensioenactie: dit staat te gebeuren

De VCP doet op 18 maart mee aan de landelijke manifestatie voor een goed pensioen. Samen met de andere vakcentrales en onder andere de veiligheidssectoren is de VCP maandag aanwezig op het Malieveld in Den Haag. Onze boodschap aan het kabinet: kom aan onze eisen tegemoet, anders heeft praten geen zin. Werknemers willen nu en in de toekomst een goed koopkrachtig pensioen. Onze oproep is: ‘Laat je horen!’, in Den Haag , daar buiten of op sociale media! Voor een goed pensioen moet je nú wat doen.

VCP: zonder goede basis stort uw pensioen ineen
De VCP staat op 18 maart met een eigen stand op het Malieveld. “We zullen op een ludieke manier uitleggen dat zonder compensatie veel Nederlanders bij overgang naar een nieuw pensioenstelsel met een pensioengat te maken krijgen, van soms wel 10 procent. Dat laten we niet gebeuren. Wij gaan voor een goed pensioenstelsel dat de deelnemers zekerheid biedt”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Middagvullend programma
De landelijke actie op het Malieveld duurt van 12 tot 15 uur. De veiligheidssectoren met onder meer ACP, VMHP en KVMO houden een nationale pensioencursus, met diverse sprekers en workshops. Vanuit de werkgroep Pensioenen van de VCP zullen Jacqueline van Langeraad (CMHF) en Ruud Stegers (VNV) een workshop verzorgen. Naast de politie en defensiebonden komen in elk geval de CMHF en HZC naar de actie in Den Haag. Daarna begint om 15.00 uur een mars die door de Haagse binnenstad zal gaan en ongeveer anderhalf uur zal duren. Parallel aan de landelijke manifestatie zijn er tal van regionale en lokale acties.

Aanmelden
VCP-organisaties die aan de landelijke manifestatie willen meedoen, kunnen zich melden bij Sal Stam en bij Leonie Steijvers van de ACP. Wie op individuele basis wil komen, is vanaf 12 uur van harte welkom. Aanmelden kan hier. Deelnemers aan de protestmars door Den Haag wordt verzocht zich om uiterlijk 14.30 bij de VCP-stand te melden. De VCP-stand is te herkennen aan het VCP-logo op de tent.

Laat je horen!
Wie niet naar Den Haag kan komen, roepen wij op om elders of op social media het VCP-geluid te laten horen. Laat je horen op twitter (@VCProfessionals, #goedpensioen) en deel onze eisen voor een goed pensioenstelsel. Voor eventueel actiemateriaal kunt u contact opnemen met de VCP.
Meld je hier aan.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws