Menu

Culemborg, 9 mei 2011
Pb 0509-05

Pensioenakkoord in crisis

“Er hangt nog steeds een zwaard van Damocles boven het pensioenakkoord”. Dat zegt MHP-bestuurder Eddy Haket in reactie op het besluit van de FNV-Federatieraad vannacht om verder te praten over het uitwerken van het Pensioenakkoord van juni 2010. ” We moeten snel tot een akkoord komen, zodat er voor de mensen eindelijk duidelijkheid komt over hun pensioen. Het duurt al te lang, waardoor werkgevers en werknemers het initiatief dreigen kwijt te raken aan het kabinet Rutte-Verhagen.”.

Minister Kamp van SZW ziet dan zijn kans schoon om de pensioenleeftijd eenzijdig naar 66 jaar te verhogen zonder bijbehorend arbeidsmarktbeleid. Bovendien gaat Kamp tegelijkertijd het mes zetten in de opbouw van de pensioenen.

Kamp zijn voorstellen zijn een klap in het gezicht van middengroepen en hoger personeel, dat het doorgaans moet hebben van een behoorlijke pensioenopbouw. Voor een akkoord met de MHP zijn de volgende onderdelen cruciaal:
•   de mate waarin werkgevers verantwoordelijk blijven dragen,
•    het borgen van opgebouwde pensioenen,
•   koopkrachtbehoud van het aanvullende pensioen, en
•   een bijpassend flankerend arbeidsmarktbeleid.

“Eén ding is duidelijk voor de MHP-achterban. Het plan van het kabinet om stevig te gaan bezuinigen in de opbouw van de aanvullende pensioenen zien wij als een ernstige risicofactor, dat minister Kamp eerst van tafel moet halen”, aldus Haket.

Laatste nieuws

Nic van Holstein

27 februari 2024

In gesprek met Nic van Holstein: De poort naar politiek Den Haag

Arbeidsmarkt diversiteit architect

22 februari 2024

Meer werknemers bouwen pensioen op!

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

20 februari 2024

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

Meer nieuws