Menu

Culemborg, 9 mei 2011
Pb 0509-05

Pensioenakkoord in crisis

“Er hangt nog steeds een zwaard van Damocles boven het pensioenakkoord”. Dat zegt MHP-bestuurder Eddy Haket in reactie op het besluit van de FNV-Federatieraad vannacht om verder te praten over het uitwerken van het Pensioenakkoord van juni 2010. ” We moeten snel tot een akkoord komen, zodat er voor de mensen eindelijk duidelijkheid komt over hun pensioen. Het duurt al te lang, waardoor werkgevers en werknemers het initiatief dreigen kwijt te raken aan het kabinet Rutte-Verhagen.”.

Minister Kamp van SZW ziet dan zijn kans schoon om de pensioenleeftijd eenzijdig naar 66 jaar te verhogen zonder bijbehorend arbeidsmarktbeleid. Bovendien gaat Kamp tegelijkertijd het mes zetten in de opbouw van de pensioenen.

Kamp zijn voorstellen zijn een klap in het gezicht van middengroepen en hoger personeel, dat het doorgaans moet hebben van een behoorlijke pensioenopbouw. Voor een akkoord met de MHP zijn de volgende onderdelen cruciaal:
•   de mate waarin werkgevers verantwoordelijk blijven dragen,
•    het borgen van opgebouwde pensioenen,
•   koopkrachtbehoud van het aanvullende pensioen, en
•   een bijpassend flankerend arbeidsmarktbeleid.

“Eén ding is duidelijk voor de MHP-achterban. Het plan van het kabinet om stevig te gaan bezuinigen in de opbouw van de aanvullende pensioenen zien wij als een ernstige risicofactor, dat minister Kamp eerst van tafel moet halen”, aldus Haket.

Laatste nieuws

Huidige subsidieronde duurzame inzetbaarheid nog open tot eind maart

6 februari 2023

Huidige subsidieronde duurzame inzetbaarheid nog open tot eind maart

Depressie

2 februari 2023

VCP, FNV en CNV geen voorstander van extra verplichting tijdens re-integratie

Laat om- en bijscholing niet over aan de markt

1 februari 2023

Laat om- en bijscholing niet over aan de markt

Meer nieuws
Naar boven