Menu
PensioenLab Academie zoekt jongeren voor pensioenfondsen

Alles weten over pensioen en het besturen van pensioenfondsen? En hoe jij als jongere je stem kan laten horen in de pensioenwereld? Bij de PensioenLab Academie leer je en oefen je met alle facetten van het vak. Met deze opleiding word je voorbereid om in een verantwoordingsorgaan of een pensioenfondsbestuur aan de slag te gaan!

Stichting PensioenLab
Stichting PensioenLab is een initiatief van VCP Young Professionals, FNV Jong en CNV Jongeren en heeft twee doelen. Enerzijds is het doel jongeren via het project PensioenLab in groepen na te laten denken over actuele pensioenvraagstukken en de pensioensector hierover te adviseren. Ook voor dit project kun je je nog aanmelden. Voor meer informatie over het programma, klik hier. Anderzijds is het doel om jongeren op te leiden voor een plek in een pensioenfonds. De PensioenLab Academie is hiervoor in het leven geroepen. Heb je interesse om een rol te vervullen in een pensioenfonds? Klik hier voor meer informatie over het programma.

Diversiteit
De diversiteit in pensioenfondsen is nog veel te laag vinden de drie jongerenorganisaties VCP Young Professionals, CNV Jongeren en FNV Jong. Vooral jongeren ontbreken in veel pensioenfondsen. Op dit moment is slechts 2% van alle pensioenfondsbestuurders jonger dan 35 jaar. Stichting PensioenLab wil dit veranderen door jongeren enthousiast te maken en voor te bereiden op een plek in een pensioenfondsbestuur of een verantwoordingsorgaan.

Het Academie (Plus)-traject
De academie heeft dit jaar twee soorten opleidingstrajecten. Beide trajecten lopen van eind oktober tot en met mei. Voor het Academie-traject is geen pensioenkennis vereist en word je klaargestoomd om aan de slag te gaan in een verantwoordingsorgaan of ergens stage te lopen. Wil je echt het naadje van de kous weten en voorbereid worden om te gaan besturen in een pensioenfonds? Dan is het Academie Plus-traject echt iets voor jou! In samenwerking met SPO behandelt de PensioenLab Academie (onder meer) de stof van de SPO-A opleiding. Dit traject is voor jongeren met ruime kennis op pensioengebied. Een selectieprocedure door werving en selectiebureau Groen van Solinge & Partners maakt deel uit van de inschrijving.

Meld je nu aan!
Aanmelden kan via deze pagina, of door een mail te sturen naar academie@pensioenlab.nl. Stichting PensioenLab neemt contact met je op over het vervolg van de inschrijving. Er zijn geen kosten verbonden voor het deelnemen aan de PensioenLab Academie (Plus). De Academie heeft ruimte voor maximaal 30 deelnemers. De Academie Plus heeft ruimte voor maximaal 15 deelnemers. Wees er snel bij want vol=vol!

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws