Menu
Jonge professionals

Ben jij tussen de 18 en 35 jaar oud, geïnteresseerd in pensioenen én zou je graag meer willen weten over actuele thema’s en vraagstukken die spelen binnen de pensioensector? Of wil jij je kennis over pensioenen verbreden? Bijvoorbeeld om inhoudelijk mee te kunnen praten tijdens (politieke) discussies of omdat jij misschien wel in de toekomst de stem van jonge mensen wilt vertegenwoordigen in een verantwoordingsorgaan. Meld je dan nu aan bij de PensioenLab Kweekvijver!

PensioenLab Kweekvijver

De Kweekvijver is opgericht voor jongeren die meer willen leren over pensioen. De kweekvijver bestaat uit vier masterclasses waarin experts uit de sector jou (de basis)pensioenkennis bijbrengen. Ook is er aandacht voor het reilen en zeilen van een pensioenfonds, de complexiteit van het besturen daarvan, de maatschappelijke relevantie van een divers en deskundig samengesteld pensioenfondsbestuur en we staan stil bij andere pensioenfondsorganen, zoals een verantwoordingsorgaan (VO) en Raad van Toezicht (RvT). Na afronding van de masterclasses zal er een gezamenlijk eindevenement zijn waarbij jij jouw certificaat zult ontvangen.

Geen pensioenkennis vereist

Ook als je nog niet zo veel weet over pensioenen ben je welkom! Bij aanmelding ontvang je een link om twee Webinars van PensioenLab om terug te kijken. Dan heb je voldoende kennis om deel te nemen aan de masterclasses. Aanmelden kan door een mail te sturen naar academie@pensioenlab.nl, met daarin je naam, geboortedatum, e-mailadres en (indien) bij welk pensioenfonds je zelf pensioen opbouwt. Aanmelden is mogelijk tot en met zondag 3 oktober. Voor meer informatie, klik hier.

Stichting PensioenLab

Stichting PensioenLab is opgericht door VCP Young Professionals, CNV Jongeren en FNV Young & United. Het doel van Stichting PensioenLab is jongeren enthousiast maken voor een plek in een pensioenfondsbestuur of een verantwoordingsorgaan en een stem geven in het pensioendebat. Dit gebeurt via drie verschillende projecten. Via het project PensioenLab kunnen jongeren hun stem laten horen in de pensioendiscussie. Bij de Academie volgen jongeren een opleiding tot pensioenfondsbestuurder en via de Kweekvijver bouwen ze kennis op over pensioenen door middel van masterclasses.

Laatste nieuws

Arbeidsmarkt diversiteit architect

22 februari 2024

Meer werknemers bouwen pensioen op!

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

20 februari 2024

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

economie krapte arbeidsmarkt

19 februari 2024

Stand van de economie: onder de motorkap

Meer nieuws