Menu
Pensioenlabel VCP YP genomineerd voor PensioenWegwijzer

In Den Haag is vandaag de jaarlijkse uitreiking geweest van de PensioenWegwijzer, een prijs voor initiatieven die mensen eenvoudig inzicht geven in hun pensioen. De juryprijs is dit jaar toegekend aan de Blue Sky Group, pensioenuitvoerder van onder meer KLM. De Blue Sky Group heeft een concept uitgedacht waarbij pensoendeelnemers zoals cabinepersoneel worden ingezet om andere deelnemers bewust te maken van pensioen.

Pitch

Er waren vijf finalisten, waaronder VCP Young Professionals die genomineerd was voor het Pensioenlabel. Werknemers kunnen hiermee in oogopslag zien hoe de pensioenregeling van hun (aankomende) werkgever scoort. Pensioenwoordvoerder Fabian Ouwehand van VCP YP hield tijdens de bijeenkomst een pitch over de voordelen van het Pensioenlabel. Veel mensen, zeker jongeren, zien pensioen als ‘iets voor later’, maar wanneer het Pensioenakkoord van kracht wordt komt het zwaartepunt van je opbouw juist in de beginjaren van je carrière te liggen. Daarom heb je grip nodig op je pensioen, is de gedachte achter het Pensioenlabel. De eerste stap is om in één opslag te kunnen inzien of je een goede regeling hebt.

Geldvinder

De aanwezigen bij de uitreiking in Den Haag konden ook stemmen voor een publieksprijs. Die ging naar geldvinder.nl, een platform van APG waar mensen inzicht krijgen hoe ze er financieel voor staan en wat ze vervolgens concreet kunnen doen. Doel van het platform is om iedereen financieel fit te maken.

Afbeelding : Pensioenlabel van VCP Young Professionals

Plaatje

Laatste nieuws

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

28 november 2023

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

28 november 2023

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

Meer nieuws