Menu
Pensioenwoordvoerder YP Isabel Lieverse vertrekt

Isabel Lieverse (32) neemt na een jaar afscheid als pensioenwoordvoerder van VCP Young Professionals. In deze functie trad ze op als spreekbuis namens jongeren in het brede landelijke debat over pensioenen. De VCP is Isabel dankbaar voor het werk dat ze voor VCP Young Professionals heeft gedaan en gaat nu op zoek naar een opvolger.

Nieuwe functie
Isabel vervulde het pensioenwoordvoerderschap naast haar baan als bedrijfsjurist bij PGGM. In de zomer gaat ze aan de slag bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, een functie die niet te combineren is met haar werk voor Young Professionals. De VCP Young Professionals is een netwerk en vereniging die de belangen van jonge professionals behartigt. Het gaat over het algemeen om jonge werknemers met relatief weinig werkervaring en een middelbare of hogere opleiding uit vele verschillende sectoren en branches.

Pensioenstelsel voor iedereen
Als pensioenwoordvoerder van VCP Young Professionals gaf Isabel jongeren een stem in het pensioendebat, in samenwerking met andere jongerenbonden. Ook zocht ze actief de samenwerking op met beroepsverenigingen die bij de VCP zijn aangesloten. Volgens Isabel hebben jongeren een duidelijke meerwaarde in het debat over een nieuw pensioenstelsel. ´Het nieuwe pensioenstelsel is ook het pensioen voor de ouderen van de toekomst. Het is daarom belangrijk dat jongeren meepraten over een nieuw stelsel waarin iedereen zich thuis voelt.´´ Isabel kijkt terug op een uiterst leerzame periode. ´´Je leert niet alleen veel over pensioeninhoudelijke onderwerpen, maar ook voor jezelf en voor je achterban goed op te komen en op een respectvolle manier met verschillende meningen en belangen om te gaan. Dat maakt het zo mooi.“

Ben je geïnteresseerd om het stokje van Isabel over te nemen? Wil je als jongere voor VCP Young Professionals actief worden? Meld je dan aan bij Elwin Wolters. Er wordt dan contact met je opgenomen.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws