Menu
Platform PeerPeer helpt scholieren bij studiekeuze

Het SER Jongerenplatform lanceert samen met vele jongerenorganisaties het platform PeerPeer om scholieren die een studie moeten kiezen in contact te brengen met studenten of alumni. De coronacrisis maakt het lastig om je te oriënteren voor een studie. Het doel van PeerPeer is om jongeren te helpen toch de juiste studiekeuze te kunnen maken.

Studiekeuze tijdens corona

Veel scholieren kregen plotseling te horen dat ze hun diploma op zak hebben. Door de coronacrisis kunnen zij het centraal examen niet maken en gelden de cijfers van het schoolexamen voor het middelbareschooldiploma. Plots staan zij voor een enorme uitdaging, namelijk het kiezen van een studie. In de huidige tijd is dit een lastige opgave. Vanwege de coronacrisis zijn er geen open dagen, proef-studeermomenten en meeloopdagen.

PeerPeer

PeerPeer is ontwikkeld om scholieren te helpen de juiste studiekeuze te maken. Het is een platform waarbij een studiekiezer wordt gematcht aan een student of alumni. Op die manier kunnen scholieren meer te weten komen over de opleiding en kunnen zij zich beter oriënteren op een studiekeuze in deze coronatijd. Zowel de studiekiezer als de student en de alumni kunnen zich hier aanmelden voor zoveel mogelijk matches. Het platform richt zich op studenten voor MBO, HBO en WO.

Initiatief

Het eerste initiatief voor dit platform lag bij studenten en alumni zelf: zij postten de afgelopen maanden op sociale media massaal berichtten waarin zij zich als vraagbaak voor toekomstige studenten aanboden. Alwin Snel van het SER Jongerenplatform heeft dit opgepakt en heeft het platform PeerPeer ontwikkeld. Dit initiatief is massaal ondersteund door verschillende jongerenorganisaties, waaronder VCP Young Professionals.

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws