Menu
Politiebonden blokkeren Malietoren en ministerie SZW

In Den Haag hebben de politiebonden de toegang tot het ministerie van SZW en het gebouw van de werkgeverskoepel VNO-NCW geblokkeerd, als onderdeel van de acties voor een goed pensioen. Aan de blokkade werd onder meer deelgenomen door de vakbonden ACP en VMHP, die bij de VCP zijn aangesloten.

Pensioenstelsel
Met de acties willen de bonden druk zetten op het kabinet om tot een goed nieuw pensioenstelsel te komen. De brief die minister Koolmees begin deze maand naar de Kamer stuurde voldoet daar in de verste verte niet aan. De bonden eisen onder meer dat de verhoging van de AOW-leeftijd van tafel gaat, afschaffing van de boete voor vervroegde uittreding en verplichte pensioenopbouw voor ZZP’ers.

Gesloten deur
Door de blokkade kon minister Koolmees het gebouw van SZW niet in. Bij de Malietoren kwam voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW voor een gesloten deur te staan. Hij heeft de vakbonden opgeroepen om de pensioenonderhandelingen snel weer te hervatten.

Rechter
Het doorgaan van de blokkadeacties werd vorige week nog onzeker toen burgemeester Krikke van Den Haag een reeks voorwaarden stelde. De politiebonden besloten daarop naar de rechter te stappen omdat zij die eisen onacceptabel vonden. Later gaf de burgemeester aan dat de blokkadeacties toch konden doorgaan zoals de bonden deze hadden aangezegd. Daarmee was een gang naar de rechter niet meer nodig.

Laatste nieuws

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

17 april 2024

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

16 april 2024

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

webinar arbeidsvoorwaarden

16 april 2024

Terugblik webinar over arbeidsvoorwaarden voor jongeren

Meer nieuws