Menu

Culemborg, 11 juli 2012

Persbericht FNV – CNV – MHP

Politiek schuift pensioenakkoord terzijde

Dit constateren de drie vakcentrales FNV, CNV en MHP, nadat ook de Eerste Kamer vandaag heeft ingestemd met de AOW-voorstellen vanuit het Kunduz-akkoord. De drie vakcentrales betreuren het dat het aanvankelijk door het parlement omarmde Pensioenakkoord nu terzijde is geschoven.

Met het aanvaarden van het Wetsvoorstel verhoging AOW-leeftijd en pensioenrichtleeftijd, wordt de AOW-leeftijd sneller verhoogd dan eerder was afgesproken, wordt geen flexibilisering van de AOW-ingangsdatum geregeld en wordt de opbouw van aanvullend pensioen verslechterd.
 
FNV-voorzitter Ton Heerts betreurt deze gang van zaken: “Het is onbegrijpelijk dat een onderwerp met een zo’n grote impact door de gelegenheidscoalitie er doorheen gejast wordt en dat de kiezer niet de kans meer krijgt zich daarover uit te laten”.
 
Ook CNV-voorzitter Jaap Smit betreurt deze gang van zaken: “Het Pensioenakkoord was een zorgvuldig en evenwichtig tot stand gekomen overeenkomst tussen drie partijen. Nu één van die drie partijen zich daaruit terug trekt, is het de vraag wat afspraken tussen de overheid en sociale partners nog waard zijn”.
 
MHP-voorzitter Reginald Visser constateert dat de balans tussen de afspraken uit het Pensioenakkoord nu zoek is. “Andere afspraken uit het Pensioenakkoord staan nu ook op de helling, zoals de premiestabiliteit. Nu is het vooral aan het decentrale veld om te kijken op welke wijze onze pensioenen nog veilig gesteld kunnen worden”.

Laatste nieuws

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

17 april 2024

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

16 april 2024

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

webinar arbeidsvoorwaarden

16 april 2024

Terugblik webinar over arbeidsvoorwaarden voor jongeren

Meer nieuws