Menu
Professional van het Jaar 2015

Tijdens het VCP symposium is de ‘Professional van het Jaar 2015’ bekend gemaakt. De twee genomineerden werden eerst voorgesteld aan de aanwezigen: Bart Salters en Maarten Boeren. Onder luid applaus feliciteerde de voorzitter van de VCP beide genomineerden: “het is al eervol om door je eigen vakorganisatie voorgedragen te worden voor een dergelijke nominatie. Je bent een ambassadeur voor de professional.” De VCP heeft de verkiezing Professional van het Jaar ingesteld om het belang van de professional en beroepseer te onderstrepen.

Bert Salters is genomineerd door VHP2 en werkt als onderzoeker bij Philips Research en zijn onderzoekswerk heeft geresulteerd in een aanzienlijk aantal patenten. Hij vindt het belangrijk dat in een onderneming zorgvuldig met de factor mens rekening wordt gehouden. Salters is kort na de start van zijn carrière bij Philips lid geworden van de ondernemingsraad en zet zich ook bestuurlijk in binnen zijn vakorganisatie VHP2.

Maarten Boeren is genomineerd door ACP en werkt als hoofdagent in Hoorn. Hij werkt veel op straat en heeft daar veel meegemaakt. Hij doet zijn werk met grote bevlogenheid, deskundigheid en betrokkenheid. Hij is actief binnen de Politievakbond ACP. Boeren is in staat geweest om over te brengen dat de acties niet alleen gaan over geld, maar juist over de mogelijkheid om het politiewerk op een goede en verantwoorde manier te blijven doen.

Jolien Bueno de Mesquita – Professional van het Jaar 2014 maakte vervolgens bekend dat Maarten Boeren verkozen is tot Professional van het Jaar 2015. Zij feliciteerde de hoofdagent onder het overhandigen van de Award, zij heeft ervaren dat ze binnen haar werk met haar uitverkiezing een rolmodelfunctie heeft gekregen. De Professional van het Jaar 2015 Maarten Boeren benadrukte het belang om als professionals op straat of binnen de organisatie voor elkaar te staan.

Foto: V.l.n.r. Nic van Holstein, Jolien Bueno de Mesquita, Maarten Boeren en Bart Salters. Fotograaf: Dirk Hol

Laatste nieuws

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

19 juni 2024

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

19 juni 2024

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Meer nieuws