Menu
Professional van het Jaar 2018: meld je kandidaat nu aan!

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) kiest op 29 november de VCP-Professional van het Jaar. Dat gebeurt aan het slot van het VCP-symposium, dat in het SER-gebouw in Den Haag wordt gehouden. Vakorganisaties die bij de VCP zijn aangesloten, hebben tot 12 november de gelegenheid om kandidaten voor te dragen.

Gedrevenheid en passie
Nederland heeft een hoop goede professionals: werknemers die hun vak met grote gedrevenheid, deskundigheid en passie uitoefenen. Mensen die hun sporen duidelijk hebben verdiend en dat dag in dag uit op de werkvloer uitdragen. Als piloot, politieman, specialist of bijvoorbeeld ambtenaar. Maar er kan er maar één de Professional van het Jaar zijn.

Bevlogen en inspirerende professional
Een onafhankelijke jury beoordeelt voordrachten vooral op vakmanschap, bevlogenheid, ondernemingszin, de mate waarin de uitoefening van de functie intern en/of extern impact heeft en het rolmodel zijn voor anderen. De jury kijkt daarbij naar zaken als professionaliteit en maatschappelijke betrokkenheid, maar ook naar de manier waarop de kandidaat anderen inspireert en met authentieke en eigenzinnige ideeën het verschil maakt en waardering krijgt.

Oproep: meld jouw professional nu aan!
De VCP is dus op zoek naar mensen die hun vak of beroep positief uitdragen naar anderen. Mensen die zich de arbeidsmarkt van de toekomst aantrekken en actief nadenken over hun plek op de werkvloer en die van anderen. Vorig jaar werd Marijtje Jongsma van de VAWO verkozen tot VCP-Professional van het Jaar. Zij maakt nu deel uit van de jury, samen met eerdere winnaars.

Inzendingen voordrachten
Organisaties kunnen onderbouwde voordrachten voor de Professional van het Jaar per email sturen naar info@vcp.nl, de VCP, t.a.v. Sal Stam. Voor meer informatie zie de themapagina over de Professional van het Jaar. Lees hier de criteria.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws