Menu
ProProf sluit eerste cao voor vrouwenvoetbal bij Ajax

Het zou mooi zijn als er voor het vrouwenvoetbal een bedrijfstak-cao komt. Dat zegt Ko Andriessen van vakbond ProProf, lid van de UOV, die op haar beurt is aangesloten bij de VCP. ProProf sloot onlangs bij Ajax de eerste cao voor vrouwen af. Andriessen spreekt een mijlpaal. “Dit is een stap naar verdere professionalisering van het vrouwenvoetbal.”

Opzegtermijn
Belangrijk onderdeel van de cao is dat vrouwen midden in het seizoen niet zomaar meer kunnen overstappen naar een andere club. Voorheen gold een opzegtermijn van een maand, een situatie die volgens Andriessen onwenselijk is. Hij hoopt dat andere clubs het voorbeeld van Ajax gaan volgen, zodat er een gelijk speelveld ontstaat.

Looptijd
In de cao zijn verder afspraken gemaakt over minimumvoorwaarden op het gebied van loon, verzekering bij arbeidsongeschiktheid, onkostenvergoedingen, pensioen, ziektekostenverzekeringen en doorbetaling voor als iemand geblesseerd raakt. Het gaat om een ondernemings-cao, die geldt voor ongeveer twintig Ajax-speelsters. De cao heeft een looptijd van drie jaar en duurt tot en met juni 2022.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws