Menu

Onderstaand artikel is eerder verschenen in UnieMagazine nr. 3, oktober 2007, een magazine van De Unie

Rapper Ali B op de Nationale Balans Top

Paul Rosenmöller stuurt aan op een demarrage

Heel veel partijen zijn goed bezig. Er is sinds de start van het Convenant Overgewicht effectief gewerkt vanuit een positieve insteek. Ik zie ook veel partijen gemotiveerd aan het werk. De snelheid kan wel omhoog bij de uitvoering van plannen en maatregelen. Ik ben wat dat betreft ongeduldig…”, aldus Paul Rosenmöller, voorzitter van de Stuurgroep Convenant Overgewicht

UnieMagazine spreekt de ervaren bestuurder en televisiemaker op een dag dat het voor hem ‘rennen’ en ‘vliegen’ is van de ene naar de andere afspraak. Het is ook de dag dat hij minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weet vast te leggen voor de Nationale Balans Top die het Convenant Overgewicht organiseert op 6 november. Locatie: de Haagse Hogeschool aan het Johanna Westerplein in Den Haag van 13.30 tot 18.30 uur.

Op die middag worden de aanpak en de resultaten van allerlei activiteiten en plannen naar buiten gebracht. En er wordt vooruitgekeken naar 2010. Het belooft een boeiende middag te worden met de deelname van o.a. tieners met overgewicht, het beleggen van je eigen broodje met tips van een diëtist en de nodige interactie over en weer. De populaire rapper Ali B. zal zorgen voor de spetterende aftrap.

In januari 2005 ondertekenden tien landelijke organisaties van de overheid, uit het bedrijfsleven en het maatschappelijke veld het Convenant Overgewicht. Het doel: de stijgende trend in Nederland van overgewicht aan te pakken. Het aantal partners is inmiddels verdubbeld. Onder de deelnemers: Vakcentrale MHP.

Voor Paul Rosenmöller is bij het vooruitkijken, behalve het bewerkstelligen van een demarrage bij de uitvoering van plannen en activiteiten, ook eenheid van beleid bij een geïntegreerde aanpak een belangrijke doelstelling. “Overgewicht staat nu maatschappelijk en politiek op de agenda. Dan is het van vitaal belang om niet geïsoleerd te werken. Nu minister Ella Vogelaar daadwerkelijk wijken en buurten gaat opknappen, is het effectief als de school, de ouders, de kinderen zelf en de gemeente daarop inspringen. Een prettige leefomgeving met veilige fietsroutes, speelplekken, helpt in bewustwording en zelfredzaamheid bij het ombuigen van de stijgende trend van overgewicht.”

Wat zou u nou bereikt willen hebben, als u in 2010 de deur achter u dichttrekt na gedane arbeid voor het Convenant Overgewicht?

”Het mooiste is resultaatgericht gewerkt te hebben. En dan zou ik het mooi vinden als we met zijn allen erin slagen de stijgende trend om te buigen. Concreet: als het aantal jongeren met overgewicht daalt. Ik heb het dan over de leeftijdgroep tot 18 jaar…”

H. Dirk
De Unie

Laatste nieuws

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

De Participatiewet schiet tekort, fundamentele verbeteringen nodig

14 mei 2024

De Participatiewet schiet tekort, fundamentele verbeteringen nodig

Meer nieuws