Menu
RI&E ook een zaak voor werknemers, doe nu de quiz

Veilig en gezond werken is een zaak van werkgever èn werknemer. Vandaar dat het Steunpunt RI&E, mede op verzoek van werknemersorganisaties, op haar website ook een duidelijke plaats inruimt voor de werknemer. Werknemers kunnen in het kader van de week van de RI&E meedoen aan een quiz en de gespreksmethode Open Kaart winnen om op een leuke manier met collega’s en manager het gesprek aan te gaan over gezond en veilig werken.

Met een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) worden de veiligheids- en gezondheidsrisico’s binnen een bedrijf in kaart gebracht. Daarna wordt er een plan gemaakt om de risico’s weg te nemen of te beperken. Als werknemer heb je ook een rol als het gaat om veilig en gezond werken. Je kunt input leveren over de risico’s in jouw werk en mogelijke oplossingen om daar op een praktische en verantwoorde manier mee om te gaan. Bij voorkeur werken werknemers en werkgevers actief samen om een veilige en gezonde werkplek te houden. Op de website www.rie.nl kan je alles vinden wat je moet weten over de RI&E en wat je daaraan als werknemer kunt bijdragen.

Wat weet jij van de RI&E? Bekijk de website, beantwoord de drie vragen en win Open Kaart. Met deze gespreksmethode kan je op een leuke manier met je collega’s en manager in gesprek gaan over gezond en veilig werken. Ga naar de Quiz.

Laatste nieuws

VCP heeft grote zorgen bij werkwijze arbeidsongeschiktheidsbeoordelingen door UWV

25 juni 2024

VCP heeft grote zorgen bij werkwijze arbeidsongeschiktheidsbeoordelingen door UWV

Wat verandert er in het arbeidsrecht en sociale zekerheid per 1 juli 2024?

25 juni 2024

Wat verandert er in het arbeidsrecht en sociale zekerheid per 1 juli 2024?

uitkerinsglasten

25 juni 2024

Gezondheid Nederlanders steeds slechter

Meer nieuws