Menu
RMT Flevoland helpt eigenaar taxibedrijf aan nieuwe baan

De VCP en vakorganisatie De Unie helpen mensen bij het vinden van nieuw werk. Ze zijn actief in zogeheten Regionale Mobiliteitsteams (RMT’s), die speciaal voor dit doel zijn opgericht. In Flevoland hielpen ze Tiny Bakker (56) uit Almere aan een nieuwe functie.

Corona

“Ik kom oorspronkelijk uit de zorg maar deed de laatste jaren heel wat anders: ik runde een taxibedrijf. Dat ging lange tijd goed, totdat corona roet in het eten gooide. De economie kwam stil te liggen en voor mijn bedrijf betekende dat veel minder ritten.”

Prikker

“Ik heb wat je noemt een ondernemersgeest, en ben dan ook niet bij de pakken neer gaan zitten. Toen de inkomsten van mijn bedrijf opdroogden, ben ik werk gaan zoeken. Door corona was er bij de GGD genoeg te doen: Een jaar geleden ging ik er aan de slag als prikker, voorbereider en omloper.”

Loopbaanbegeleiding

“Toen het einde van de pandemie in zicht kwam, droogde ook dat werk langzaam op. Voor mij was dat het moment om naar RMT Flevoland te stappen. Daar krijg je gratis loopbaanbegeleiding en word je ook gecoacht bij het zoeken naar een nieuwe baan. Ik werd bij het RMT gekoppeld aan Karin Frensch. Samen zijn we gaan kijken naar mijn competenties en welke banen daar mogelijk op aansluiten.”

Nieuwe functie

“Door mijn ervaring in de zorg kwam ik zelf met het idee om het vak van doktersassistente op te pakken. Ik had daar al ervaring mee. Karin regelde bij zorgopleider Stichting DOKh een opfriscursus, en daar kon ik snel beginnen. Nog tijdens de opleiding ben ik gaan solliciteren bij Saltro, een innovatief diagnostisch kenniscentrum. En je raadt het al: daar werk ik nu. Ik ben mijn coach Karin heel dankbaar voor haar rol in dit loopbaantraject. En dankzij het RMT heeft ook mijn partner een nieuwe baan gevonden!”

Over de RMT’s

  • De VCP en De Unie zijn met Toekomstpro(o)f actief in vrijwel alle 35 RMT’s verspreid over heel Nederland. Bij de begeleiding van kandidaten naar ander werk staat individueel maatwerk voorop, waarbij gebruik gemaakt wordt van loopbaancoaching, testen en scholing. Voor meer informatie klik op de website van Toekomstpro(o)f. Daar kun je ook aanmelden voor een loopbaantraject.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws