Menu
Scholingsbudgetten

Recent onderzoek stelt dat scholingsgelden blijven liggen. Werkgevers slagen er onvoldoende in om medewerkers te faciliteren om beschikbare scholingsbudgetten te benutten. Met de huidige veranderingen op de arbeidsmarkt en in de maatschappij is het essentieel dat mensen de juiste skills hebben. Het is van belang dat werknemers toegang hebben tot middelen voor voortdurende ontwikkeling, waardoor ze meekomen op de arbeidsmarkt.

Met de huidige veranderingen op de arbeidsmarkt en in de maatschappij is het essentieel dat mensen de juiste skills hebben. Het is van belang dat werknemers toegang hebben tot middelen voor voortdurende ontwikkeling, waardoor ze meekomen op de arbeidsmarkt.

Verantwoordelijkheid werkgevers

Werknemers tonen wel interesse in scholing, maar staan voor verschillende obstakels zoals een fulltime baan, gezinsverplichtingen en financiële zorgen. Het is essentieel dat werkgevers hier rekening mee houden en proactief inspelen op deze uitdagingen.

Het is de verantwoordelijkheid van werkgevers om niet alleen scholingstrajecten aan te bieden, maar ook een ondersteunende omgeving te creëren waarin werknemers zich gesteund voelen. Bovendien moeten de lonen toereikend zijn, zodat werknemers in staat zijn een studie te volgen die hun ontwikkeling bevordert, vooral als er eigen bijdragen vereist zijn.

Verken opleidingsmogelijkheden

De VCP roept werkgevers op om hun werknemers goed te informeren over kansen, de beschikbare scholingsbudgetten en hun werknemers te ondersteunen in hun opleidingstrajecten.

Werknemers moedigen we aan om hun werkgever te bevragen over de opleidingsmogelijkheden binnen het bedrijf of de sector (bijvoorbeeld via een O&O-fonds) en de erkenning van informeel leren. Als een werkgever hier niet duidelijk over is, kan  je vakbond je helpen je weg te vinden in de   arbeidsvoorwaardelijke afspraken.  Het VCP project Toekomstpro(o)f kan je ook helpen wanneer je stappen wilt zetten op de arbeidsmarkt.

Laatste nieuws

VCP heeft grote zorgen bij werkwijze arbeidsongeschiktheidsbeoordelingen door UWV

25 juni 2024

VCP heeft grote zorgen bij werkwijze arbeidsongeschiktheidsbeoordelingen door UWV

Wat verandert er in het arbeidsrecht en sociale zekerheid per 1 juli 2024?

25 juni 2024

Wat verandert er in het arbeidsrecht en sociale zekerheid per 1 juli 2024?

uitkerinsglasten

25 juni 2024

Gezondheid Nederlanders steeds slechter

Meer nieuws