Menu
SER-delegatie op werkbezoek in Brainport Eindhoven

Onlangs ging een SER-delegatie op werkbezoek in Brainport Eindhoven. Voor de VCP nam Nic van Holstein aan het werkbezoek deel. Het werkbezoek was een goede kennismaking met het ecosysteem van Brainport en de keten van toeleveranciers van de kleinschalige maakindustrie tot grote bedrijven als ASML. Het leverde veel inhoudelijke voeding op voor lopende adviestrajecten.

De dag begon met een bezoek aan chipmachine fabrikant ASML, waar topman Peter Wennink duidelijk maakte hoe belangrijk het aantrekken en behouden van de juiste mensen is voor het bedrijf. Vervolgens presenteerde Lars van der Hoorn de activiteiten van het bedrijf Brainport Assembly, gericht op het aan het werk helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. ’s Middags gingen de delegatieleden op de High Tech Campus in gesprek met vertegenwoordigers van bedrijfsleven, overheid en onderwijsinstellingen uit de regio over vernieuwing van de arbeidsmarkt, resp. de innovatiekracht en dynamiek van de Brainport regio en hoe deze bijdragen aan het concurrentie- en verdienvermogen van Nederland.

De delegatie stond onder leiding van SER-voorzitter Mariëtte Hamer. Dit werkbezoek is de eerste in een reeks die zij wil afleggen met leden van de Raad en commissies.

 Copyright ASML

Laatste nieuws

Scholing en ontwikkeling moeten aantrekkelijker zijn

5 oktober 2022

Scholing en ontwikkeling moeten aantrekkelijker zijn

Duurzame inzetbaarheid: nieuwe subsidieronde Mdieu-regeling

4 oktober 2022

Duurzame inzetbaarheid: nieuwe subsidieronde Mdieu-regeling

Veel onzekerheid bij jongeren naar de toekomst

28 september 2022

Veel onzekerheid bij jongeren naar de toekomst

Meer nieuws
Naar boven