Menu
Sprekers VCP-symposium 2019 bekend

Welke rol kan de werknemer zelf spelen om zijn eigen loopbaan en ontwikkeling vorm te geven. Die vraag zal uitgebreid aan bod komen op het VCP-symposium dat op 7 november wordt gehouden. Het symposium heeft dit jaar als thema leven lang ontwikkelen, loopbaanontwikkeling en carrièreperspectief. Leven lang ontwikkelen heeft grote relevantie voor de professional. Het wordt steeds belangrijker dat professionals en werknemers zich blijven ontwikkelen en daarbij ook zelf de regie in handen nemen.

Inzicht in eigen waarde
De VCP heeft twee sprekers die de rol van de werknemer zullen belichten. Een van hen is onderzoeker Jos Sanders, verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sanders zal ingaan op de vraag hoe werknemers meer inzicht krijgen in de waarde van hun vaardigheden voor de arbeidsmarkt van nu en die van morgen. Een andere belangrijke vraag is hoe je werknemers in beweging kunt krijgen zodat ze ‘fris’ in hun loopbaan blijven. Hierover zal Wiebo Walstra spreken, hij is verbonden aan HR- en communicatiebureau Implicit.

Panel: rol van de vakorganisaties
Zoals gebruikelijk zal ook dit jaar weer een panel worden gevormd uit de achterban van de VCP. Vertegenwoordigers van ACP, CMHF, De Unie, HZC en VHP2 gaan dit jaar met elkaar in de debat over de rol die vakbonden kunnen spelen bij loopbaanontwikkeling en carrièreperspectief. Net als vorig jaar zal Milo de Mol als dagvoorzitter optreden.

Mededeling: door omstandigheden kan het symposium 2019 helaas niet doorgaan

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws