Menu
Steef Danse (BOA ACP) Professional van het Jaar 2018

Steef Danse van de vakbond BOA ACP is verkozen tot VCP-Professional van het Jaar 2018. Dat is bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse VCP-symposium in Den Haag. Steef Danse werkt als buitengewoon opsporingsambtenaar bij de Nederlandse Spoorwegen. In die functie moet hij ervoor zorgen dat de veiligheid in treinen en op stations gewaarborgd is. De jury roemt Danse voor zijn bevlogenheid en vakmanschap als boa en voor zijn rol als inspirator en belangenbehartiger van zijn beroepsgroep.

Belangenbehartiger
Binnen BOA ACP is Steef Danse een begrip. Hij werd dit jaar lid van een OR-commissie van NS waarin hij zich onder meer bezighoudt met zaken als werkdruk en personeelsverloop. Inmiddels is hij voorzitter van deze zogeheten onderdeelscommissie. Ook heeft Danse de functie van boa bij de NS breed op de kaart gezet via social media. Zo beheert hij een facebookpagina voor medewerkers Veiligheid & Service bij NS, zoals zijn functie officieel heeft. De pagina heeft inmiddels 8000 volgers.

Verbinding zoeken
De jury van de Professional van het Jaar noemt Danse een verbinder, die persoonlijke belangen opzij kan zetten. Het hogere doel staat voorop en naar de NS-leiding toe opereert hij steevast met respect, zonder de werkgever daarbij af te vallen. Met zijn positieve houding inspireert hij de mensen om hem heen en haalt het beste in de ander naar boven. Daarbij is hij zich bewust van politieke gevoeligheden

Vier genomineerden
Naast Steef Danse waren er dit jaar drie andere genomineerden voor de VCP-professional van het jaar: Tommie Niessen, verpleegkundige, blogger en spreker (voorgedragen door NU’91), Gerrit Cleven, Equipment engineer bij Prysmian (VHP2) en Annet Dijksterhuis, business continuity manager bij de Nederlandse Spoorwegen (VHS). Vorig jaar werd neuropsycholoog Marijtje Jongsma (VAWO) verkozen tot VCP Professional van het Jaar. Zij maakt nu deel uit van de jury. Ook de overige juryleden zijn oud-winnaars. Dat zijn Jolien Bueno de Mesquita, Maarten Boeren en Peter Visser.

Laatste nieuws

Betaald ouderschapsverlof van kracht

2 augustus 2022

Betaald ouderschapsverlof van kracht

Meer voorspelbaarheid werktijden en arbeidsvoorwaarden

1 augustus 2022

Meer voorspelbaarheid werktijden en arbeidsvoorwaarden

Nabestaandenpensioen

28 juli 2022

Platform Werken aan ons Pensioen: informatie over nabestaandenpensioen

Meer nieuws
Naar boven