Menu

De pensioenleeftijd is voor het eerst in tien jaar niet gestegen, meldt het CBS. Vorig jaar was de leeftijd waarop werknemers met pensioen gingen gemiddeld 64 jaar en vijf maanden. In 2015 was dat ook het geval. Begin deze eeuw lag de gemiddelde pensioenleeftijd nog op ongeveer 61 jaar. De stijging van de pensioenleeftijd lijkt dus, in en elk geval voor even, tot staan te zijn gekomen.

Plan voor de informateur
Dat mensen langer doorwerken, vindt de VCP een goede zaak, maar de stijging van de wettelijke AOW- en pensioenrichtleeftijd ging de afgelopen jaren te snel. De VCP wil dan ook dat het tempo omlaag gaat en dat er meer maatwerk komt, zodat mensen zelf kunnen kiezen wanneer ze met pensioen gaan. Ook wil de vakcentrale dat er meer mogelijkheden komen om flexibel met pensioen te gaan. Een en ander staat in een plan waar de VCP momenteel de laatste hand aan legt en dat bestemd is voor de informateur.

Brede opzet
Het plan van de VCP is breed van opzet, met aandacht voor zowel het pensioen zelf als de weg ernaar toe. De vakcentrale maakt zich sterk voor een arbeidsmarkt waarin iedereen mee kan doen. Hoe beter mensen in hun professionele loopbaan beslagen ten ijs komen, hoe beter dat is voor hun pensioen. De arbeidsmarkt moet dus goed aansluiten op de hogere AOW- en pensioenleeftijd.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws