Menu
SWOM genomineerd voor Appeltje van Oranje

De Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM), aangesloten bij de VCP, maakt kans op een Appeltje van Oranje, de prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij de samenleving. De SWOM zet zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt voor hoogopgeleide jongeren met een arbeidsbeperking. Bart de Bart, oprichter en voorzitter van SWOM, zegt zeer trots te zijn op de nominatie. ‘’Een Appeltje van Oranje zou de ‘kroon’ zijn op ons werk. We hebben al 500 Young Professionals duurzaam aan het werk geholpen!”

Eerste baan
De SWOM begeleidt jaarlijks ruim 200 Young Professionals naar een eerste baan, traineeship of stage. Bart de Bart: ‘’Ruim 44.000 hoogopgeleiden met een arbeidsbeperking zitten momenteel werkloos thuis. Zij hebben last van de heersende overtuiging ‘die redden zich wel, want zij zijn hoog opgeleid’. Uit de praktijk blijkt dat juist zij moeite hebben met het vinden van een baan. Na het studeren lopen ze vast en niemand voelt zich verantwoordelijk.” Om toch kans te maken op de arbeidsmarkt heeft SWOM een groot aantal partnerorganisaties aan zich gebonden waar de Young Professionals een carrière kunnen opbouwen.

Geldbedrag en beeldje
Het Appeltje van Oranje bestaat uit een prijs van € 15.000,= en een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix. De prestigieuze prijs wordt elk jaar in mei uitgereikt door de beschermvrouwe van het Oranje Fonds, Koningin Máxima. In lustrumjaren reikt Koning Willem-Alexander de prijs uit. Er zijn veertig kanshebbers waarvan er uiteindelijk tien worden geselecteerd. Daaruit kiest een jury drie winnaars.

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws