Menu
SWOM opent informatiedesk voor mensen met beperking

Wie informatie nodig heeft over de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking, kan voortaan terecht bij SWOM, de Stichting Studeren & Werken op Maat. De stichting heeft een informatiedesk geopend, waarbij mensen met vragen via de telefoon of chat te woord worden gestaan. De informatiedesk voorziet volgens SWOM in een grote behoefte. Nu al krijgt de stichting dagelijks tientallen telefoontjes.

Inclusieve arbeidsmarkt
“De informatiedesk is toegankelijk voor iedereen, of het nu gaat om het vinden van een baan, inzicht in de kansen op de arbeidsmarkt voor een zoon of dochter of hulp bij een doelgroepregistrering”, zegt Bart de Bart, oprichter van SWOM, die is aangesloten bij de VCP. “Bij veel mensen bestaat onduidelijkheid over de mogelijkheden voor jonge professionals met een beperking op de arbeidsmarkt. Het gevolg is dat veel mensen onnodig langs de kant staan, en dat in een tijd van krapte op de arbeidsmarkt. Onze informatiedesk is dan ook tevens bedoeld om de arbeidsmarkt inclusiever te maken.”

Expertise
De Stichting Studeren & Werken Op Maat heeft de afgelopen jaren meer dan 950 mensen met een beperking aan werk geholpen. De stichting werkt daarbij nauw samen met ministeries, provincies, waterschappen, universiteiten, ziekenhuizen en organisaties als TNO, Ahold Delhaize en Deloitte. SWOM heeft inmiddels veel expertise opgebouwd die bij de informatiedesk breed zal worden ingezet.

Laatste nieuws

VCP: Borstlap deelt analyse doorgeslagen flexibilisering

23 januari 2020

VCP: Borstlap deelt analyse doorgeslagen flexibilisering

VCP kritisch op beleidsdoorlichting Algemene Nabestaandenwet

22 januari 2020

VCP kritisch op beleidsdoorlichting Algemene Nabestaandenwet

Pensioenakkoord SER Koolmees

20 december 2019

Koolmees stuurt voortgangsrapportage pensioenakkoord naar de Tweede Kamer

Meer nieuws
Naar boven