Menu
SWOM viert 10-jarig bestaan

Een landelijk netwerk met SWOM-hubs in de provincies, in samenwerking met lokale partners. Deze ambitie ziet oprichter Bart de Bart van de Stichting Studeren en Werken op Maat voor zich. Dat zei hij tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van zijn organisatie, die is aangesloten bij de VCP.

Groei

De VCP overhandigde SWOM tijdens de receptie een plastiek ter herinnering aan dat jubileum. SWOM begeleidt jonge professionals met een arbeidsbeperking bij het vinden van een volwaardige functie, passend bij iemands talenten en kwaliteiten. Een netwerk van hubs past goed in de groei die SWOM de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. SWOM telt inmiddels 30 medewerkers en heeft tot nu toe 1100 mensen begeleid naar werk.

Film

Tijdens de bijeenkomst in theater Diligentia in Den Haag de film SWOM The Movie voor het eerst vertoond, met daarin een terugblik op de ontstaansgeschiedenis van de organisatie. In een panel werd vooruitgekeken naar de toekomst van SWOM en de positie van mensen met een ‘arbeidsbijzonderheid’. Er werd onder meer ingezoomd op de privé-situatie van mensen met een beperking en hun geluk en welzijn in het algemeen.

Award

Verder werd feestelijk de zogeheten The Bart Award uitgereikt. Die werd overhandigd aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het ministerie kreeg hem voor alle inspanningen op het gebied van inclusiviteit, ten behoeve van een arbeidsmarkt waarop iedereen een kans krijgt en zo volwaardig onderdeel kan zijn van de samenleving.

Laatste nieuws

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

19 juni 2024

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

19 juni 2024

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Meer nieuws