Menu
webinar arbeidsvoorwaarden

VCP Young Professionals (VCP YP), de jongerenorganisatie van de VCP en de sectie Startende psychologen van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en aangesloten bij VCP YP, hebben de handen ineen geslagen door een webinar te organiseren voor jongeren over arbeidsvoorwaarden.

“Geregeld komen er vragen binnen van jongeren over arbeidsvoorwaarden. Het is belangrijk dat jongeren weten wat hun rechten zijn.”

– Sacha Heemskerk, VCP Young Professionals.

Vragen die binnen komen zijn bijvoorbeeld: Is er een cao van toepassing? Is er ruimte om te onderhandelen over mijn salaris? Hoe weet ik of ik pensioen opbouw? ‘Het leek ons daarom goed om daarover een webinar te organiseren. We geven hiermee jongeren handvatten hoe zij kunnen nagaan welke arbeidsvoorwaarden voor hen gelden en wat daarover is bepaald’, zegt Katarina Jensen van de sectie Startende Psychologen van het NIP.

Ook zijn er tijdens het webinar een tiental tips gedeeld om een salarisonderhandeling goed te kunnen voeren. Bijvoorbeeld door niet alleen te kijken naar salaris, maar ook naar secundaire arbeidsvoorwaarden zoals vakantiedagen en een ontwikkelbudget. En door vooraf al na te denken over een startbod en het pareren van tegenargumenten.

Daarnaast keken we kort vooruit op een andere bijeenkomst van VCP YP over arbeidsvoorwaarden. Op 22 mei is er speciaal voor leden van de aangesloten organisaties van VCP YP een bijeenkomst over één specifieke arbeidsvoorwaarde, maar wel een erg belangrijke; het pensioen. Er geldt een nieuwe pensioenwet en hierdoor verandert er voor iedere werknemer wat aan het pensioen. Bij de bijeenkomst geven de pensioenwoordvoerders van VCP YP uitleg over wat de regels betekenen voor jongeren. Klik hier voor het volledige programma.

Ben je lid van één van deze organisaties: Jong Rabo, ACP Young, VKP Young, de sectie Startende Psychologen van het NIP, SSWOM of Jong Juvox?

Meld je dan nu aan via: info@vcpyp.nl en vermeld daarbij van welke organisatie jij lid bent.

Over VCP Young Professionals (VCP YP)

VCP YP is onderdeel van de Vakcentrale voor Professionals (VCP) en is een vereniging voor jonge midden en hoger opgeleide werknemers die aan het begin staan van hun loopbaan. VCP YP behartigt de belangen van jonge professionals, daarnaast is het een netwerk waarin jonge professionals ervaringen, kennis en informatie kunnen uitwisselen. VCP YP heeft een stem in het sociaal overleg, zoals het SER-Jongerenplatform en in de politiek.

Over de sectie Startende psychologen NIP

De sectie Startende psychologen is onderdeel van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), de grootste vereniging van psychologen in Nederland. De sectie Startende psychologen biedt startende psychologen een netwerk van psychologen, komt op voor de belangen van startende psychologen en voor de psychologie als vak en ondersteunt hen in hun beroepsuitoefening via kennissessies en beroepsethiek. De sectie is aangesloten bij VCP YP.

Laatste nieuws

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

De Participatiewet schiet tekort, fundamentele verbeteringen nodig

14 mei 2024

De Participatiewet schiet tekort, fundamentele verbeteringen nodig

Meer nieuws