Menu
Werknemer

De coronacrisis heeft al een jaar grote impact op de arbeidsmarkt. Veel banen zijn verloren gegaan, en er dreigen er nog meer te verdwijnen als de steunmaatregelen van de overheid stoppen. Daarom heeft de Vakcentrale voor Professionals (VCP) Toekomstpro(o)f in het leven geroepen. Bij Toekomstpro(o)f kun je terecht voor gratis hulp bij je loopbaan.

Begeleiding op maat

Wie zijn baan kwijt is of dreigt kwijt te raken, kan rekenen op gratis hulp bij nieuw werk, loopbaanadvies, (om)scholing of financieel inzicht. Je begint met een persoonlijke kennismaking met de loopbaanbegeleider in jouw regio. Samen bespreken jullie je situatie en behoeften. Daarna krijg je ondersteuning op maat. Of je nu werkloos bent, nog een baan hebt of een zelfstandige ondernemer bent die een werkgever zoekt: bij Toekomstpro(o)f leg je de basis voor een rooskleurige toekomst op de arbeidsmarkt.

Zo helpt Toekomstpro(o)f jou aan nieuw werk:

• intensieve en persoonlijke begeleiding bij jouw zoektocht naar een nieuwe baan
• advies en ondersteuning bij om- of bijscholing, afgestemd op jouw behoeften en situatie
• inzicht in en advies over jouw financiële situatie

Onderdeel van steunpakket overheid

Om grootschalige werkloosheid te voorkomen, investeert de overheid al sinds het begin van de coronacrisis veel in steunpakketten voor de arbeidsmarkt. Uitgebreide werk-naar-werkbegeleiding is daar een onderdeel van. Door het hele land worden 35 zogenaamde regionale mobiliteitsteams opgericht, waarin vakbonden, werkgeversorganisaties, het UWV en gemeenten samenwerken om mensen aan nieuw werk te helpen. Toekomstpro(o)f maakt deel uit van deze regioteams. Alle begeleiding en (om)scholing wordt gefinancierd door de overheid.

Meer weten of aanmelden

Heb jij behoefte aan de ondersteuning van de loopbaanbegeleiders van Toekomstpro(o)f? Of wil je eerst nog wat meer lezen het initiatief? Check www.benjijtoekomstproof.nl

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws