Menu
Toelichting in Tweede Kamer over advies ‘Discriminatie werkt niet!’

De SER heeft onlangs het advies ‘Discriminatie werkt niet!’ uitgebracht. De VCP heeft, als deel van een SER delegatie, het advies verduidelijkt in een gesprek met Tweede Kamerleden. Op 21 mei heeft de Kamercommissie SZW een algemeen overleg met minister Asscher waarbij het SER-advies besproken zal worden.

De Kamerleden wilde van de delegatie horen of een strengere aanpak wellicht beter werkt. De SER-delegatie gaf vervolgens aan dat een strengere aanpak niet direct tot het gewenste resultaat leidt. Volgens het advies werkt een positieve aanpak sterker dan door te straffen. Om die reden stelt de Raad ook een diversiteitscharter voor. Dit charter, gebaseerd op het Charter Talent naar de Top, geeft bedrijven een krachtige impuls om vrijwillig, maar niet vrijblijvend, de mogelijkheid om diversiteitsbeleid uit te voeren en discriminatie te voorkomen.

Ook wilde de Kamerleden weten wat de economische schade voor bedrijven is bij discriminatie bij de arbeid. Harde cijfers zijn niet voorhanden. Maar de SER-commissie ziet wel dat bedrijven de meerwaarde die divers samengesteld personeelsbestand oplevert missen. Ook moet worden gerealiseerd dat discriminatie op de werkvloer ook negatieve gevolgen heeft om hoogopgeleide buitenlandse kenniswerkers naar Nederland te trekken.

Voor meer informatie zie: SER persbericht

Laatste nieuws

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

17 april 2024

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

16 april 2024

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

webinar arbeidsvoorwaarden

16 april 2024

Terugblik webinar over arbeidsvoorwaarden voor jongeren

Meer nieuws