Menu
Uitnodiging: eindevent PensioenLab op 28 mei online

PensioenLab wil het Pensioenakkoord jongerenproof maken! Op 28 mei presenteren de jongeren hun adviezen online op het eindevent. De adviezen staan dit jaar in het teken van de uitwerking van het Pensioenakkoord. Een jury zal uit de inzendingen een winnaar kiezen. VCP-beleidsmedewerker en pensioenexpert Klaartje de Boer maakt deel uit van deze jury.

Jongerenproof

De kaders van het nieuwe akkoord zijn gesteld, maar de invulling biedt nog veel ruimte en risico’s voor jongeren. Zo’n 40 jongeren hebben zich gebogen over een aantal belangrijke vraagstukken rond het pensioenakkoord en zullen op 28 mei hun adviezen presenteren over de volgende thema’s: Wat te doen met zogeheten witte vlekken (mensen die geen pensioen opbouwen)? Wanneer moet een fonds korten? Pensioencontracten zonder voorbehoud van grote verplichtstelling? Wie betaalt de afschaffing van de doorsneesystematiek? Het belooft een interessant eindevent te worden voor jong en oud! De eindadviezen zijn bestemd voor de pensioensector en beleidsbepalers.

Online eindevent

Het eindevent van PensioenLab zal dit jaar voor het eerst online zijn vanwege de coronamaatregelen. Maar de beleving zal niet anders zijn dan normaal: de jongeren presenteren hun adviezen, er is een chatfunctie voor vragen en een virtuele borrel. Het online event is van 16:00 – 18:00 uur.

Stichting PensioenLab

Stichting PensioenLab is in 2014 opgericht door VCP Young Professionals, FNV Jong En CNV Jongeren met als doel om jongeren een stem te geven in de pensioendiscussie.

Aanmelden

Aanmelden kan door hier te klikken. Zodra je de link hebt ontvangen kun je gratis een ticket bestellen.

Laatste nieuws

pensioen

27 juni 2022

8e Pensioennieuwsbrief VCP: nieuwe wetgeving en appreciatie doelen

Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

23 juni 2022

Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

SWOM viert 10-jarig bestaan

22 juni 2022

SWOM viert 10-jarig bestaan

Meer nieuws
Naar boven