Menu

28-04-2008

Uitnodiging MHP-congres 2008

De MHP levert graag haar eigen bijdrage aan het Europees Jaar van de Interculturele dialoog. Daarom organiseren wij op donderdagmiddag 5 juni in het SER-gebouw te Den Haag ons Congres 2008 met als thema

‘HogerOp in diversiteit’

Centraal staat de positie van multicultureel, hoger opgeleid talent op de arbeidsmarkt en de werkvloer.
Mr. Jan van den Bos, Directeur-Generaal Arbeidsmarktbeleid en Bijstand SZW, SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan en RWI-voorzitter Pieter Jan Biesheuvel zijn bereid gevonden om tijdens het congres hun visie op het thema te geven. Dagvoorzitter is Harry Starren van De Baak. Onder zijn leiding start het congres na het middaguur met inleidingen over de arbeidsmarkt, innovatie en multicultureel talent. DG Van den Bos zal daarover de spits afbijten, gevolgd door Biesheuvel van de RWI.

Ook direct betrokkenen komen aan bod. In een forumdiscussie kunnen deelnemers praktijkervaringen met elkaar uitwisselen: best en bad practices. Ook de zaal speelt daarbij een rol. De forumdeelnemers zijn direct betrokkenen uit het MHP-netwerk van multicultureel, hoger opgeleid talent en zij spreken uit hun eigen ervaring als manager, onderzoeker of student. Discussieleider is Harry Starren.

Na de forumdiscussie spreekt SER-voorzitter Rinnooy Kan over de relatie tussen multicultureel talent, kennis en innovatie. Hij geeft daarmee gelijk een voorzet tot het slotdeel van het MHP-congres 2008. Want aan het eind van de middag richt de MHP de blik op zichzelf en vraagt zich af wat zij als vakcentrale voor middengroepen en hoger personeel kan doen voor multicultureel hoger opgeleid talent. Centraal staan de kansen voor de vakcentrale en de aangesloten bonden op het creëren van eigentijdse oplossingen. Sadik Harchaoui, voorzitter van de Raad van Bestuur van multicultureel instituut Forum, geeft commentaar.

Het programma start omstreeks 12.30 uur en eindigt om 16.45 uur met een borrel. Via onze speciale congreswebsite www.hogeropindiversiteit.nl kunt u zich aanmelden voor het congres. Deelname is kosteloos. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging, een routebeschrijving en een definitief programma. Op de congreswebsite vindt u tevens meer informatie over het congres.
Hebt u vragen ? Mail dan naar info@vc-mhp.nl.

Laatste nieuws

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

19 juni 2024

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

19 juni 2024

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Meer nieuws