Menu

Mantelzorg is altijd een belangrijk begrip geweest voor de MHP. Op dit moment combineert één op de acht werknemers een baan met mantelzorgtaken (zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten). Door de vergrijzing en bezuinigingen in de zorg zal de vraag naar mantelzorg toenemen. Om die reden heeft de MHP, samen met FNV, CNV en Stichting Werk & Mantelzorg, in 2010 het mantelzorgconvenant ondertekend. Daarnaast is de MHP ook een van de eerste mantelzorgvriendelijke werkgevers van Nederland. Uit onderzoek blijkt dat een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid positief bijdraagt aan een betere balans tussen werk en zorg en aan de betrokkenheid van de werknemers.
Op donderdag 6 juni 2013 (13.00 – 17.00 uur, SER-gebouw te Den Haag) wordt (opnieuw) een convenant gesloten door de vakcentrales FNV, CNV, MHP en de Stichting Werk & Mantelzorg, waarin wordt toegezegd dat mantelzorg een gesprekspunt blijft bij cao-onderhandelingen met werkgevers. Ook zullen die dag handige interventies en best practices worden gepresenteerd voor ondernemingsraden en werkgevers om werk en zorg beter te combineren.

Wilt u meer weten over de uitkomsten van het onderzoek, toepasbare interventies en spreken met gemeenten en bedrijven die mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid voeren, ga dan naar: http://bit.ly/10z5GEU

Laatste nieuws

Arbeidsmarkt diversiteit architect

22 februari 2024

Meer werknemers bouwen pensioen op!

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

20 februari 2024

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

economie krapte arbeidsmarkt

19 februari 2024

Stand van de economie: onder de motorkap

Meer nieuws