Menu
Vakcentrale ziet begrotingsafspraken als steun sociaal akkoord

De vakcentrale MHP kan het sociaal akkoord ook na de begrotingsafspraken 2014 blijven steunen. Op hoofdlijnen blijven de begrotingsafspraken inhoudelijk dicht bij het sociaal akkoord, aldus MHP-duovoorzitter Reginald Visser. Daarmee is er bredere steun in het parlement voor de plannen van sociale partners.

De voorstellen zijn minder nivellerend dan eerdere kabinetsplannen en de koopkracht van midden- en hogere inkomens en gezinnen gaat minder achteruit door de afspraken. Er blijven natuurlijk op onderdelen nog zorgpunten. Het is de vraag waar de prognose van werkgelegenheid op gebaseerd is en of de afspraken het vertrouwen gaan geven waar Nederland op wacht.

Er zijn in het begrotingsakkoord geen afspraken gemaakt over het pensioendossier. Daarmee is een belangrijk onderdeel van het sociaal akkoord nog niet geregeld, aldus MHP-duovoorzitter Bob van der Wal. De MHP vindt een goede pensioenfaciliteit voor iedereen belangrijk.

De MHP heeft maandagmiddag 14 oktober de aangesloten organisaties geraadpleegd over de begrotingsafspraken 2014, die op vrijdagavond door het kabinet zijn gemaakt met fracties van D66, ChristenUnie en SGP.

Op dinsdagmorgen 15 oktober is het bestuur van de Stichting van de Arbeid bijeengekomen. De Stichting van de Arbeid heeft de minister-president en de minister van SZW in een brief laten weten dat zij constateert dat de begrotingsafspraken 2014 van kabinet en oppositiepartijen D66, CU en SGP de kern van het Sociaal Akkoord overeind laten. De Stichting wil overleg met het kabinet. Zij maakt zich zorgen of de versnelling van enkele onderdelen van het Sociaal Akkoord wel te realiseren is.

Laatste nieuws

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

12 juni 2024

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

Volgende stap in RVU-actie politie

11 juni 2024

Volgende stap in RVU-actie politie

Meer nieuws